Kuluneena viikonloppuna vietettiin jo perinteeksi muodostunutta Pride-tapahtumaa, jonka tarkoituksena on puolustaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Priden päätapahtuma järjestettiin Helsingin keskustassa, jossa tuhannet ihmiset osoittivat mieltään sateenkaariväreissä.

Yksi Pride-kulkueessa mukana olleista oli Suomen pääministeri Sanna Marin, joka kertoi Prideen osallistumisestaan omalla Instagram-tilillään.

Marin on julkaissut Instagram-tililleen yhteensä kahdeksan kuvaa iloisesta Pride-humusta. Kuvissa Marin muun muassa kävelee keskellä Pride-kulkuetta ja ottaa selfieitä faniensa kanssa.

– Hyvää Pridea kaikille! SDP osallistui tänään isolla joukolla Helsinki Pride -tapahtumaan, Marin kirjoittaa julkaisunsa ohessa.

– Jokainen ihminen on yhdenvertainen, tasa-arvoinen ja yhtä arvokas. Tasa-arvo ei kuitenkaan toteudu yhteiskunnassa ennen kuin jokainen voi olla aidosti oma itsensä. Siksi olen iloinen siitä, että hallitusohjelmaan kirjattu translain uudistus on viimein etenemässä ja pääsemme antamaan hallituksen esityksen aiheesta syksyllä, pääministeri julistaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sosiaalisessa mediassa ihmisten huomion on varastanut Marinin näyttävä mekko, joka pääsee oikeuksiinsa pääministerin julkaisemissa kuvissa. Etenkin naispuoliset somekäyttäjät ovat ihastelleet pinkillä värillä kirjailtua mekkoa.

Esimerkiksi Vauva.fi-keskustelupalstalla ylistetään Marinin asuvalintaa.

– Kivan näköinen ja erilainen, Sanna uskaltaa puketua yksilöllisest rohkeasti. Siitäkin oli erinomainen valinta, että suojasi hellepäivän paahteelta, eräs keskustelija kehuu mekkoa.

– Sanna Marin on kyllä poikkeuksellisen kaunis, eräs toinen kommentoija muotoilee.

Myös Facebookin suositussa Naistenhuone-ryhmässä arvuutellaan, mistä Marinin mekko mahtaa olla peräisin. Sama toistuu viestipalvelu Jodelissa.

– Joko Naistenhuone on selvittänyt, mikä/mistä tää Sanna Marinin mekko on, ryhmässä pohditaan.

Lue myös:

Anna: Salakuvaamisen uhriksi joutuneella Sanna Marinilla on yksi poikkeuksellinen toive tulevalle kesälomalleen – “Moni muu ei joudu pohtimaan…”

Sanna Marinilta vetoomus – “Emme anna lupaa lapsemme kuvaamiseen”