Sanna Marin joutui hiljattain suuren kohun keskelle, kun Seiska-lehti julkaisi Suomen pääministeristä kuvan, joka korosti Marinin takapuolta. Kuva herätti suomalaisten keskuudessa runsaasti keskustelua, ja monien mielestä Seiskan paparazzikuvaaja käyttäytyi törkeästi Marinia kohtaan salakuvatessaan tätä.

Myös Marin itse on ottanut tapaukseen kantaa useissa medioissa. Viime viikolla hän julkaisi omalla Twitter-tilillään päivityksen, jossa hän kielsi ulkopuolisia kuvaamasta hänen 4-vuotiasta Emma-tytärtään.

– Emme anna mieheni kanssa lupaa lapsemme kuvaamiseen tai kuvien julkaisuun. Toivomme, että tätä kunnioitetaan. Lapsella on oikeus yksityisyyteen vaikka vanhemmat olisivat julkisessa työssä, Marin kirjoitti Twitterissä.

Sanna Marin

@MarinSanna
Emme anna mieheni kanssa lupaa lapsemme kuvaamiseen tai kuvien julkaisuun. Toivomme, että tätä kunnioitetaan. Lapsella on oikeus yksityisyyteen vaikka vanhemmat olisivat julkisessa työssä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Marin kertoo perhe-elämästään hyvin avoimesti tuoreessa Anna-lehden haastattelussa.

Haastattelusta käy ilmi, että Marinin puoliso Markus Räikkönen on pääministerin perheen vahva tukipilari.

– Meidän Emma on vauvasta lähtien tottunut siihen, että äiti on välillä poissa töiden takia. Perhe-elämämme toimii aika luontevasti, mutta kyllä se vaatii läheisiltäni paljon, Marin kuvailee Annalle.

Tällä hetkellä Marin unelmoi rauhallisesta kesälomasta perheensä kanssa. Mikäli naisen aikataulut antavat periksi, suuntaa hän lyhyelle kesälomalle heinäkuussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Marin sanoo haaveilevansa matkasta huvipuistoon ja Muumimaailmaan tyttärensä kanssa, mutta myös yksinkertaiset asiat ovat hänelle tärkeitä.

– Haaveilen myös sellaisista arkisista asioista, joita moni muu ei joudu sen enempää pohtimaan, Marin toteaa.

– Toivoisin, että voisin vaikka käydä oman tyttäreni kanssa uimarannalla ilman, että joku salakuvaa meidät ja laittaa kuvat lehteen. Toivoisin todella, että ihmisten yksityisyyttä muistettaisiin kunnioittaa, hän alleviivaa.

Lähde: Anna

Lue myös:

Sanna Marinilta vetoomus – ”Emme anna lupaa lapsemme kuvaamiseen”

Yle: Sanna Marin kertoo kokeneensa ahdistelua – joutunut häirinnän kohteeksi myös politiikassa: ”Se on monille naisille tavanomainen kokemus”