Näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola, 38, julkaisti Instagramissa kuvan, jonka yhteydessä avautuu ulkonäön vaikutuksesta uraansa.

Kuvassa Tola näyttelee pappia. Hän muistelee aikoja, jolloin koki, ettei häntä pidetty sopivan näköisenä oikein mihinkään rooliin.

– Pappeus, olkoon se minussa, niin kuin kaikki muutkin roolit. Joskus oli aika, kun näyttelin ylioppilaita ja kaksikymppisiä, jo ehkä liiankin pitkään? Sitten olin mukamas liian nuori (nuorennäköinen?) esittämään aikuista naista, siis ikäistäni naista, Tola kirjoittaa.

– Yhtäkkiä en ollut oikein sopivan näköinen mihinkään. En mennyt teinistä, ylioppilaasta, enkä edes itseni ikäisestä, hän jatkaa.

– Tiedän, että eräskin ohjaaja joutui kovasti perustelemaan, että kyllä hän (minä) voi esittää 35-vuotiasta, kun on kuitenkin 35-vuotias ja kolmen lapsen äitikin. Se, että on pienikokoinen ja nuoremman näköinen, ei kuitenkaan ole koko totuus kenestäkään. Eikä myöskään se, että on isokokoinen ja vanhemman näköinen.

Näyttelijä toivoo, että jatkossa rajoja voisi rikkoa entistäkin enemmän, eikä ulkonäöllä olisi enää niin paljoa merkitystä.

– Meitä on kaikkiin juniin ja parasta olisi toki se, jos se, miltä näyttää, ei olisi enää joskus ihan niin merkityksellistä meille kaikille.

– Et ihanko voisi olla ja näyttää just siltä, miltä näyttää ja olla just sen ikänen ku on ja olla silti ihan täysin ok ja jees ja just perfect! Tola kiteyttää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.