Tänä vuonna pitkälle tauolle jäävä muusikko Paula Vesala julkaisi helmikuussa tuoreen albuminsa Näkemiin, melankolia. Nyt Vesala avaa omalla Instagram-tilillään albumilta löytyvien kappaleidensa taustoja.

Mun nimi on ei kukaan -kappale kertoo Vesalan mukaan hyvin raskaasta teemasta, elämänhalun kanssa kamppailemisesta. Vesala paljastaa käyneensä nuorempana läpi itsetuhoisia ajatuksia oman päänsä sisällä.

– Ympäröivä todellisuus on väittävinään koko ajan, että pitää tavoitella suuria asioita, saavuttaa jotakin. Henkilölle jonka haaste oli kauan se ettei halunnut elää ollenkaan, tällaiset ulkoapäin tulevat odotukset tuntuvat ihan oudolta planeetalta tulevalta, Vesala kirjoittaa koskettavassa päivityksessään Instagramissa.

– Ja valoisammin sanottuna ne tuntuvat ihan turhilta ja tylsiltä, hän lisää.

Julkaisunsa oheen Vesala on lisännyt itsestään mustavalkoisen lapsuudenkuvan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vesala alleviivaa, että ”jonkinlainen ulkopuolisuuden tunne” on varmasti tuttua monille ihmisille. Myös hän on useaan otteeseen pohtinut syvällisesti omaa identiteettiään ja suhdettaan itseensä.

– Muistan jo melko nuorena ajatelleeni että minulla ei ole identiteettiä, että jos makaan tässä lattialla niin en oikeastaan ole kukaan. Elämä ei tuntunut kovin merkitykselliseltä, enkä ainakaan minä itse, Vesala avaa.

– Näin ajatteleva voi sitten ajatella niinkin, että elämänsä voi rakennella ja siten myös muuttaa matkan varrella millaiseksi tahansa. Voi seikkailla, asettua vaaraan, tuhoutua ja aloittaa alusta jossain muualla. Voi myös olla aloittamatta alusta. Voi vain tuhoutuakin. Kas, sellainen tarina, jonkun tarina sekin.

Raskaiden ajanjaksojen jälkeen on usein kuitenkin odotettavissa valoa. Tästä Vesalakin haluaa fanejaan muistuttaa.

– Ajattelen kuitenkin, että monissa käänteissä siitä, ettei ajattele itse olevansa kaiken tai yhtään minkään keskiössä, on ollut hyötyä. Ei ikään kuin ole niin paljoa menetettävää, voi mennä uusiin suuntiin kenties kevyemmin. Uudet aluthan eivät oikeasti usein ole ollenkaan keveitä, mutta ajan kanssa uusissa suunnissa voikin viihtyä paremmin, artisti summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Apu: Paula Vesala paljastaa saaneensa tappouhkauksia – rehellinen tilitys: ”Niihin pitää suhtautua vakavasti”

Paula Vesala paljasti haikean uutisen – fanit järkyttyivät: ”En muista milloin olisin ollut näin surullinen”