Miss Suomen toinen perintöprinsessa Adelaide Botty van den Bruele myöntää olleensa suhteessa kohupoliitikko Wille Rydmanin kanssa. Hän on samalla yksi yhdeksästä naisesta, joka on avautunut Helsingin Sanomille Willen epäasiallisesta käytöksestä.

– Tämä on keskustelu, jota en olisi koskaan halunnut käydä. Olen kuitenkin joutunut tilanteeseen, jossa minut pakotetaan puimaan kokemaani julkisesti. Tämä ei ole minun valintani, mutta tässä vaiheessa en voi muutakaan, Adelaide kirjoittaa Instagram-tililleen.

Wille kertoi oman näkemyksensä Adelaiden Helsingin Sanomissa esittämiin väitteisiin Seiska-lehdelle.

– Keskustelu liittyy yhdeksän nuoren naisen kesällä Helsingin Sanomille jakamiin kokemuksiin erään politiikon kanssa. Jonkin aikaa sitten Seiska-lehdessä julkaistiin artikkeli, jossa minut yhdistetään tähän tapaukseen. Jutussa on väännelty tapahtumia, viestejä ja väittämiä minusta mitä ihmeellisimpiin suuntiin, Adelaide kirjoittaa.

Adelaide oli vuonna 2018 hetken aikaa tapailusuhteessa Willen kanssa.

– On totta, että tapailin kyseistä henkilöä noin kuukauden vuonna 2018. Olimme tunteneet toisemme jo vuosia ja hän otti minuun yhteyttä huomattuaan eronneeni pitkäaikaisesta parisuhteesta. Kuukauden aikana näimme neljästi, joista kaksi ensimmäistä olivat julkisella paikalla, kolmas hänen kotonaan ja viimeinen jälleen julkisella paikalla, Adelaide myöntää.

Viimeisellä kerralla hän ei suostunut menemään enää Willen luokse kylään. Hänen mukaansa se käy myös ilmi viesteistä, mitä hän on lähettänyt Willen kanssa.

– Todellisuudessa viesteistäni käy ilmi, kuinka tämän politiikon kotona olleen tapaamisen jälkeen kieltäydyin enää menemästä hänen luokseen. Hän ehdotti uutta tapaamista kotonaan, mutta halusin tavata julkisella paikalla. Päätin itse tapailumme tämän jälkeen. Nämä päätökset johtuivat hänen ahdistavasta käytöksestä. Siitä en kuitenkaan voi vielä puhua tämän tarkemmin käynnissä olevan tutkinnan vuoksi, vaikka haluaisinkin.

Adelaide on hämillään siitä, että hänet halutaan esittää julkisuudessa valehtelijana. Hän uskoo sen johtuvan siitä, että Willeen kohdistuvia syytöksiä alettaisiin epäillä.

– Olisi tietysti loogista, että jos päättää aloittaa lokakampanjan minua kohtaan, niin yksi peliliike on pyrkiä muovaamaan julkisuuskuvaa jonkinlaisena valehtelevana onnenonkijana. Tällaisten mustamaalauskampanjoiden tarkoitus on myös hiljentää niitä, jotka uskaltavat puhua kokemuksistaan.

– En voi sanoin kuvailla, miten ahdistavia viime päivät ovat olleet, kun julkisuudessa puidaan sellaisia asioita, joihin en ikinä olisi halunnut palata.

Lue myös:

Missikaunottarelta kylmää kyytiä Seiskan sukuväitteille – Adelaide Botty van den Bruele vakuuttaa olevansa aatelinen: ”Tuntuu kurjalta”