Tämän vuoden Miss Suomi -kilpailun toiseksi perintöprinsessaksi kruunattu Adelaide ”Adele” Botty van den Bruele on puhunut julkisuudessa hyvin avoimesti kiehtovasta sukutaustastaan. Adelen mukaan hän kuuluu hienoon, belgialaiseen aatelissukuun.

Tällä viikolla Seiska-lehti uutisoi tehneensä selvityksen, josta paljastui, ettei Botty van den Bruelen perhe todellisuudessa kuulukaan Belgian aatelistoon. Lehti oli haastatellut juttuunsa Belgian protokollavastaava Hans Timbremontilta, jonka vastuualueisiin kuuluvat aatelisto ja valtion korkeimmat kunniamerkit.

Nyt Adele on ottanut Seiskan uutiseen kantaa omalla Instagram-tilillään. Hän julkaisi torstaina 24.11. marraskuuta postauksen, jossa oikoo lehden väitteitä.

Adele on vahvasti sitä mieltä, että Seiskan laatimassa artikkelissa jaetaan naisen suvusta virheellistä tietoa.

– Tiedän, että sukuhistoriasta keskustelu voi näyttää helposti naurettavalta. Se mikä risoo on, että minuun kohdistetaan perättömiä juoruja ja se, että vanhempani, jotka ovat hyvin yksityishenkilöitä, on sotkettu juttuun mukaan, Adele tokaisee kipakassa kirjoituksessaan.

– Seiska tiedusteli Belgian protokollavastaavalta aatelisstatustani ja sai sieltä vastauksen, ettei sukuni olisi aatelinen. Tästä he sitten kirjoittivat mehukkaan lööpin. Harmi vaan, että Seiska tiedusteli ensinnäkin väärällä nimellä ja toisekseen vieläpä väärästä rekisteristä, joten ei ihme, että sieltä ei aatelisstatusta löytynyt.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Adele huomauttaa, että aatelissukujen koukerot eri maiden välillä ovat usein hyvin monimutkaisia.

– Kerroin tämän Seiskan toimittajalle, mutta tahallinen väärinymmärrys oli totuutta mieluisampi. Toimittaja tyytyi toteamaan, että “tehdään sitten myöhemmin jatkojuttu, jossa asia voidaan korjata”. On käsittämätöntä, että toimittaja voi julkaista tietoisesti jutun, josta tietää, että lukijalle jää virheellinen käsitys, hän lataa.

– Aina oikaisuja ja jatkojuttuja voidaan tehdä, mutta tuntuu kurjalta, että joillekin jää mieleen tämä alkuperäinen juttu eikä tehtyä saa tekemättömäksi. Seiskan julkaisupäätös oli mielestäni journalistiselta etiikaltaan hyvin kyseenalainen.

Kirjoituksensa lopussa Adele julistaa vielä kerran Seiskan jutun olleen yksioikoisesti virheellinen. Hän tarjoutuu kuitenkin antamaan toimittajalle mahdollisuuden korjata mokansa.

– Jos haluat oikeasti kuulla sukuhistoriastani, vanhempieni majoituspalvelu on varattavissa ensi kesää varten. Isäni kertoo sukuhistoriastaan vaikka tuntikausia.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Miss Suomen perintöprinsessa Nana Partanen elää parisuhteessa naisen kanssa – näin lähipiiri reagoi: ”Se tuli heille shokkina”

Sabina Särkkä kohtasi ökylomallaan poikkeuksellisen tilanteen – tie suljettiin nenän edestä: ”Jäimme jumiin”