Yrittäjä Piritta Hagman on ottanut kantaa naisiin kohdistuvaan väkivaltaan liittyen. Aihe on ollut esillä mediassa viime päivinä, kun brittiläinen Sarah Everard, 33, murhattiin kotimatkallaan Lontoon Claphamissa 3. maaliskuuta.

Piritta on julkaissut kantaaottavan tekstinsä ohessa myös kuvan, jossa hän makaa sängyssä alastomana. Jos kuva ei näy alla, voit katsoa sen myös täältä.

– Älä vain halua minua, vaan kunnioita minua ihmisenä, Piritta on kirjoittanut kuvansa oheen englanniksi.

– Vaatteilla tai ilman vaatteita. Kotona tai kodin ulkopuolella. Pimeillä poluilla tai keskellä ruuhkaa. Naisiin kohdistuvan ahdistelun, häirinnän, väkivallan ja kontrolloinnin on aika loppua, hän jatkaa suomeksi.

Kuva on kerännyt lyhyessä ajassa yli 2 000 tykkäystä ja runsaasti kommentteja, joissa kehutaan Pirittan rohkeutta ja korostetaan tämän sanoman tärkeyttä.

– Kaunis kuva, mutta vielä tärkeämpi sanoma, eräs seuraajista kommentoi.

– Oikein! Rohkea! Respect, toinen kehuu.

– Oot ihana. Ja arvostan sua kun nostat naisten oikeudet etusijalle, kolmas kirjoittaa.

Brittiläisen Sarah Everardin sieppauksesta ja murhasta syytetään paikallista miespoliisia. Sarah oli kävelemässä ystävänsä luota kotiinsa, kun lopulliset tapahtumat saivat alkunsa. Tieto tapauksesta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja lukuisat naiset ympäri maailmaa ovat sen jälkeen kertoneet kokemastaan ahdistelusta, turvattomuudesta ja häirinnästä.

Lue myös:

Piritta Hagman julkaisi itkuisen kuvan – avautuu uupumuksesta: ”On raskasta yrittää olla koko ajan mahdollisimman hyvä.”

Piritta Hagmanin virhearvio polttopuita tilatessa johti kaaokseen – julkaisi hulvattomia kuvia!