Entinen missi Piritta Hagman puhuu omalla Instagram-tilillään alasti nukkumisen terveyshyödyistä.

Hagman on julkaissut kuvan, jossa hän poseeraa sängyssä ilman yläosaa, vain lakana rintavarustuksensa peittona. Hagman kertoo postauksensa yhteydessä, kuinka on oppinut pitämään itsestään aiempaa paremmin huolta sekä nukkumaan levollisemmin.

– Tavoitteeni tälle syksylle on… minä. Kerron miten kehoni on saanut minut heräämään sen vahvistamiseen. Myös feminiinisen energiani vahvistaminen. Kyse ei siis ole sukupuolesta tai seksuaalisuudesta, vaan energiasta, Hagman kirjoittaa julkaisussaan.

Hagman sanoo kärsineensä vuosikausia unettomuudesta.

– Minulle unenlaatu ja määrä ovat olleet haasteita jo vuosia ja jokainen minuutti hyvää unta on kultaakin kalliimpi, hän toteaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Alasti nukkuminen on auttanut Hagmania suuresti unihaasteiden keskellä. Myös viileä lämpötila vaikuttaa Hagmanin mukaan unenlaatuun.

– Uni ja palautuminen ovat perusta terveyden ja erityisesti hormonitoiminnan kannalta eli jokainen extraminuutti laadukasta unta saa meidät naiset ovuloimaan paremmin eli olemaan terveempi.

– Tutkimusten mukaan viileässä ja mahdollisimman pimeässä nukkuminen parantaa selkeästi unen laatua. Paras nukkumislämpötila on 15-20 asteen välillä ja alasti nukkuminen auttaa säätelemään kehon lämpötilaa.

– Vaatetuksen vähentäminen saattaa nopeuttaa nukahtamista, sillä kehon haihduttaessa lämpöä nopeammin, kehon lämpötilan laskeminen nopeuttaa nukahtamista.

Lisäksi Hagman on havainnut, että alasti nukkumisella on vaikutusta ihmisen itsetuntoon, etenkin jos sen tekee toisen ihmisen kanssa.

– Iho-iho-kontakti lisää rakkaushormoni oksitosiinin eritystä – tähän tarvitaan tietenkin kumppani – ja saattaa parantaa myös itsetuntoa, Hagman kuvailee.

– Kokeile ja kerro miltä tuntui, hän kannustaa seuraajiaan.

Lue myös:

Piritta Hagman myy Porin-kotinsa lähes 500 000 euron hintaan – katso kuvat upeasta talosta!

Piritta Hagman pöyristyi julkkisten rantavartaloiden arvostelusta: ”Se on oksettavaa!”