Entinen missi Piritta Hagman, 41, ottaa tiukasti kantaa julkiseen ihmisten kehojen arvostelemiseen Instagram-tilillään. Hän viittaa kirjoituksessaan yhdysvaltalaisen The National Enquirer -lehden tällä viikolla julkaisemaan juttuun, jossa lueteltiin häpeilemättä vuoden parhaat ja huonoimmat julkkisten rantavartalot.

– Ihmisten kehojen arvosteleminen julkisesti, oli se sitten lavalla tai lehdissä, sen aika on ohi, Piritta kirjoittaa.

– Se on mennyttä. Se on noloa. Tässä tapauksessa oksettavaa!

Piritta korostaa arvostavansa jokaista joka astuu lavalle tai julkisen arvostelun kohteeksi ja ymmärtävänsä hyvin, että se on toiminut monelle myös väylänä ammatinharjoittamiseen ja itsensä työllistämiseen, mutta toivoo myös rehellisyyttä asian suhteen.

– Puhumme kehopositiivisuudesta ja neutraaliudesta, että jokainen keho on arvokas ja kaunis. Sitten seuraavassa käänteessä katselemme kuvia ihmisten kehoista julkisesti arvostellen.

Omilta missiajoiltaan hän muistaa hyvin miten esineellistävältä tuntui seisoa uima-asussa, nilkkasukissa ja korkokengissä hämärän baarin lavalla kännisten ihmisten arvostellessa ääneen näkemäänsä.

– Se toi minulle myös mahdollisuuksia, mutta itse se tapahtuma… Sirkushuvi… En näe sitä enää muuna kuin jäänteenä menneisyydestä, kun arvoni naisena määritettiin ulkonäköni, hedelmällisyyteni ja avioliittoni kautta.

– Ei ole yksinkertainen asia ja siinä on paljon vivahteita alkaen lajeista, joissa kehoa muokataan tietyn näköiseksi, mutta silti. Perinteiden pitää muuttua maailman ja ymmärryksen kehittyessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Piritta Hagmanilta avoin tilitys avioerosta – ”Yhdessä yössä en enää ollutkaan olemassa”

Piritta Hagman käynnisti pimppiperjantain – rohkea avautuminen: ”Naisen vagina ei kostu automaattisesti”