Iholla-sarjaa kuvaava ex-missi ja juontaja Piritta Hagman käynnisti Instagramissa pimppiperjantai-kampanjan. Hän kysyi seuraajiltaan, mitä mieltä he ovat kampanjan perustamisesta.

– Olisko hyvä idea aloittaa #pimppiperjantai ja viikonloppu näin perjantaisin aina pimppifaktalla? Minusta kyllä! Piritta Hagman totesi.

Hän aloitti kertomalla oikeat nimitykset pimpille.

– V niin kuin vulva (pimpin näkyvä osa). V niin kuin vagina tai toiselta nimeltään emätin (pimpin sisäinen osa), Piritta kirjoitti.

Ensimmäisenä faktana hän halusi kertoa seuraavan tiedon:

– Tiesitkö, että emätin laajenee naisen kiihottuessa? Eli kulttuurissamme (erityisesti aiemmin) vallinnut obsessio nuoren, seksuaalisesti kokemattoman tytön kehosta ihanteena ja vuosituhansien keskittyminen ainoastaan miehen nautintoon on luonut absurdin ihanteen, jossa emättimen pitäisi olla tiukka ja kireä.

– Naisen nautinto ja terveys taas tarvitsevat joustavat, hyvin aktivoituvat lantionpohjan lihakset, hyvän verenkierron ja terveet limakalvot. Toistan: Naisen emätin kostuu ja laajenee naisen kiihottuessa.

Myöhemmin hän kävi vielä täydentämässä päivitystään.

– EDIT. Kevyt perjantaipäivitykseni ansaitsee lisäyksen: Naisen vagina ei kostu automaattisesti, kun nainen kiihottuu. Todellisuudessa naisen mielen kiihottumisella ja kropan reagoinnilla on mahdollisesti vain 10 prosentin korrelaatio. Eli nainen voi olla kiihottunut ja haluta seksiä, vaikka alapäässä ei tapahdu vielä mitään. Samoin naisen vagina voi kostua, vaikka nainen ei ole kiihottunut.

Lue myös:

Piritta Hagman kommentoi Iholla-sarjaan osallistumista: ”Aika näyttää kuka oikeasti olen”

Piritta Hagmanilta rohkea kannanotto – suoraa puhetta seksistä ja turvallisuudesta: ”Huora tai helppo ovat edelleen termejä naiselle”

Piritta Hagman julkaisi alastonkuvan ja otti kantaa naisiin kohdistuvaan väkivaltaan liittyen