Katiska-vyyhdistä pitkää vankilatuomiota suorittava Niko Ranta-aho kertoo Instagram-tilillään saaneensa opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta.

– Todistusvalinnalla heittämällä sisälle. Olisihan se hienoa, jos minulla olisi vapautuessani korkeakoulututkinto taskussa, varsinkin kun vankilaan tulin paskoilla peruskoulun papereilla, Niko kertoo.

– Nyt alkaakin sitten suurin työ, nimittäin taistelu rikosseuraamuslaitoksen kanssa siitä, että minulla olisi mahdollisuus opiskella. Olen kuitenkin jo istunut yli puolet tuomiostani ilman rikkeitä ja käytökseni vankilassa on ollut moitteetonta. Silti tällä osastolla ovi pysyy lähes koko päivän tiukasti lukittuna, mikä tällä hetkellä estää AMK-opintojen suorittamisen, Niko jatkaa.

Nikon ex-tyttöystävä, entinen Miss Helsinki Katrie Daler on kommentoinut Nikon julkaisua.

– Kyllähän kaikilla pitäisi olla mahdollisuus tasavertaisesti opiskeluun varsinkin kun todistusvalinnalla päässyt suoraan sisälle! Mahtavaa, Katrie kirjoittaa.

Helsingin hovioikeus antoi huhtikuussa 2023 niin sanotun Katiska 1 -vyydin tuomiot. Hovioikeus päätti pitää voimassa Niko Ranta-ahon ja Janne ”Nacci” Tranbergin pitkät tuomiot törkeistä huumerikoksista. Hovioikeuden mukaan Ranta-aho ja Tranberg olivat Katiskan päätekijät järjestäessään Suomeen huomattavia määriä erilaisia huumausaineita, lääketabletteja ja dopingaineita. Ranta-aho sai vankeutta 11 vuotta ja Tranberg 12 vuotta ja 11 kuukautta.

Sen sijaan hovioikeus hylkäsi tosi-tv-tähti ja mediapersoona SofiaBelórfinsyytteen rahanpesusta. Belórfin tuomio huumausainerikoksesta pysyi kuitenkin voimassa. Hovioikeus tuomitsi Belórfin huumausainerikoksesta 40 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 1920 euroa.

Lue myös:

Sofia Belórf joutui eristysselliin – muistelee elämänsä synkimpiä hetkiä: ”Haluan kuolla”

Niko Ranta-aho avautuu elämästään Riihimäen sellissä: ”Täällä ei toimi sama huuto, kun julkkiksilla viidakossa”