Entisen alppihiihtäjän Kalle Palanderin vaimona tunnettu Riina-Maija Palander on parhaillaan tien päällä Euroopassa. Hän on ajamassa Espanjasta takaisin kotiinsa Viroon mukanaan rekkalastillinen eläimiä.

Syynä Riina-Maijan paluumuuttoon on naisen kaksi hevosta, Ferranea ja Golddigger, jotka molemmat odottavat varsoja. Tiineenä olevien tammojen lasketut ajat ovat ensi keväänä.

Riina-Maija päivittää ajomatkastaan aktiivisesti kuulumisia oman Instagram-tilinsä Stories-osioon. Nainen kertoi aiemmin tällä viikolla kyydissä olevasta, villistä Peppi-varsasta, joka yritti jatkuvasti potkia rekan seiniä rikki.

Nyt Peppi on onnistunut puuhassaan, ja Riina-Maija tilittää Stories-osiossaan hyvin rehellisesti tuntemuksistaan ikävästä tilanteesta.

– Kohti Riigaa. Otettiin riski ja nukuttiin yö Varsovassa. Peppi oli hajottanut sivuseinän alaosan aamuun mennessä, joten eurolavoista piti kehitellä uusi alaosa, jottei se konttaa viereisen hevosen jalkoihin, Riina-Maija kirjoittaa.

– Enää en kuljeta ainoatakaan varsaa, hän lataa.

Peppi-varsan aiheuttamat haasteet eivät kuitenkaan ole ainoita laatuaan Riina-Maijan reissussa. Myös liukas ja jäinen ajokeli huolestutti matkaseuruetta, ja lopulta rekkakin sanoi itsensä irti.

– Ja sit se levis. Rekka alkoi ensin viheltää, sit kiljumaan. Plan B eli apua ja äkkiä, Riina-Maija toteaa avaamatta sen enempää, mitä rekalle tarkalleen ottaen tapahtui.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Suureksi onnekseen Riina-Maija sai läheltä apua.

– Löysin kuin ihmeen kaupalla Liettuasta tallin, joka oli melko lähellä. Vastasi heti avunpyyntöön klo 21 ja puhui englantia. Sain hevoset talliin, nyt vain rekka tarvitsee kipeästi mekaanikon, jotta matka voi jatkua.

Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet vielä siihen.

– Ensin rekkaan ei meinattu saada sähköä toimimaan, koska Varsovassa jatkoroikka kärähti. Mut onneksi saatiin sit lopuksi, oltais muuten jäädytty tänne Jumalan selän taakse.

– Kunpa päästäisiin kotiin täältä, epätoivoinen Riina-Maija harmittelee itkunaamaemojin kera.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tänään (8.12.) aamulla mekaanikot saapuivat korjaamaan Riina-Maijan rekkaa. Riina-Maija julkaisi tilanteesta rajun kuvan, jossa rikkinäistä rekkaa on purettu osiin.

– Siinä on sinivalkonen levinneenä. Kaks hevosta kyydissä, kaks tallissa.

Nyt Riina-Maija näkee kuitenkin jo valoa tunnelin päässä.

– Mekaanikkojen kans keskustelut sujuvaa siansaksaa, varsa onnistui rauhottaa ekan kerran reissun aikana. Onneksi edes jotain onnistumisia, hän iloitsee.

Lue myös:

Riina-Maija Palander kohtasi odottamattomia vaikeuksia – joutui turvautumaan alkoholiin: ”Luoja mikä taistelu”

Riina-Maija Palanderin perheen asumiskuvioihin tulossa isoja muutoksia yllättävästä syystä: ”Tulee ikävä Espanjaa”