Vuoden 1976 Miss Suomi -kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittu viihdealan monitaituri Riitta Väisänen puhuu avoimesti talousahdingostaan Yle Perjantain tuoreen kauden avausjaksossa, joka kantaa nimeä Rahaa palaa.

Väisäsen ulosottovelat nousivat julkisuuteen vuonna 2018, kun hän laittoi Orimattilassa sijaitsevan omakotitalonsa myyntiin. Tuolloin paljastui, että Väisäsellä oli velkaa yhteensä 340 000 euron edestä.

Nyt Väisänen kertoo tilanteesta, jolloin haasteet hänen elämässään alkoivat.

Suosittu televisiokasvo toimi aikoinaan hevosyrittäjänä ja omisti enimmillään noin 20 hevosta, kunnes joutui lopulta luopumaan eläimistään ikävän tapahtumaketjun seurauksena.

– Rahaa meni, rahaa paloi. Jotkut hevoset pärjäsivät hyvin, mutteivät voineet kaikkia elättää. Lopulta oma psyyke, fysiikka ja kukkaro eivät kestäneet, Väisänen toteaa Ylen tiedotteessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tänä päivänä Väisänen on onnekseen päässyt eroon suurimmasta osasta veloistaan. Ulosotossa on Väisäsen mukaan enää vain hänen Hevos-Show Oy -firmansa korot.

Vaikka Väisänen on menestynyt monella eri alalla aina missimaailmasta ratsastukseen ja tv-kenttään, tuntuu hänestä, että häntä arvotetaan ainoastaan ulosottojen kautta.

– Tuntuu, että kaikki saavutukseni on mitätöity ja menettäneet merkityksensä. Julkisuus ja lehtien repostelu moninkertaistaa tunteen, Väisänen harmittelee.

Riitta Väisänen poseeraa talleillaan Orimattilassa kesällä 2007. Kuva: AOP

Yle Perjantai: Rahaa palaa -ohjelma katsottavissa perjantaina 20.1. Yle Areenassa klo 15.00 ja TV1:ssä klo 21.05.

Lue myös:

Riitta Väisänen kommentoi Lenita Airiston rajuja syytöksiä Spede Pasasesta: ”On niin uskomaton juttu”

IS: Riitta Väisänen avautuu traagisesta vuodestaan – molemmat vanhemmat kuolivat: ”Tuntuu hirveältä, että heille ei voi enää soittaa”