Hyvinvointivalmentaja Rita Niemi sai yhdessä puolisonsa Aki Mannisen kanssa esikoislapsensa Donnan kesäkuussa 2019. Pariskunta on sittemmin julkaissut paljon materiaalia Donnasta omille sosiaalisen median tileilleen ja hehkuttanut avoimesti vanhemmuuden onnea. Donna on somepäivitysten perusteella saanut runsaasti rakkautta molemmilta vanhemmiltaan.

Aina äitinä tai isänä oleminen ei kuitenkaan ole näin ruusuista. Rita myöntää asian nyt omalla Instagram-tilillään.

Rita on julkaissut postauksen, jossa paljastaa syyn sille, miksi ei vielä toistaiseksi ole halunnut lisää lapsia.

– Donna kysyi multa äsken nukuttaessani häntä, että ”äiti, mikset sä halua toista vauvaa?” Rita aloittaa kirjoituksensa.

– Tästä aiheesta ei olla oikeastaan koskaan puhuttu hänen aikanaan tuolla tavalla, siksi yllätyin, hän jatkaa.

Rita myöntää menneensä hiljaiseksi tyttärensä kysymyksestä.

– Yhtäkkiä mulla ei ollut kunnon vastausta pikkuiselle ihmettelijälle… sanoin vaan: ”Niin… ” ja silitin selästä, nainen kuvailee.

– Siinä hetkessä ajatus olikin yhtäkkiä niin kovin kaunis. Raskaus, uuden ihmeen alku, se on niin kaunista.

Samalla Rita muistaa, kuinka haastavaa pikkulapsiaika hänelle oli.

– Mutta miten selität pienelle ihmiselle, että uudessa ihmisessä on valtava vastuu, että vaikka pieni vauva on maailman ihanin asia, niin vauva-ja taaperoaika on on samalla todella uuvuttavaa, se vaatii apukäsiä, venymistä, joustamista, jaksamista…

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ritan mielestä vanhemmuuteen liittyvistä vaikeuksista ei puhuta julkisuudessa tarpeeksi.

– Aina kysytään, että koskas vauva? Kun pitäisi kysyä, että oletko valmis vauvalle? Oletko valmis suunnattomiin univelkoihin, oman vapauden minimointiin ja oletko valmis kumppanin kanssa niihin riitoihin, joita silkka väsymys saa aikaan? Oletko valmis tekemään töitä ja luomaan uraa, jotta pystyt tarjoamaan lapsellesi elämän ilman taloudellista ahdinkoa?

Usein edellä mainittuja kysymyksiä ei Ritan mukaan myöskään kovin usein mietitä. Hän päättelee tämän johtuvan siitä, että asioiden pohtiminen voi olla vaikeaa ennen kuin on saanut ensimmäisen lapsensa.

– Voi kunpa se kaikki olisi niin vaaleanpunaista hattaraa. Johan täälläkin olisi varmaan jo kolmas lapsi tilauksessa, Rita tokaisee.

– Ja älkää nyt käsittäkö väärin, mun elämän parasta aikaa on ollut silti äitiys. Haluun vaan olla realistinen.

Rita muistuttaa lapsen tuovan pariskunnille äärettömän suuren vastuun.

– Luoja sentään, tässä toivoo joka päivä että osaa tehdä asiat oikein yhden prinsessan kanssa ja että hänellä olisi kaikki hyvin.

Hän ihmettelee, kuinka hänen edesmennyt isoäitinsä on jaksanut kasvattaa yhteensä 11 lasta.

– Iso RESPECT rakkaalle Helmi-mummulle sinne pilven reunalle. Ja suuri hatunnosto kaikille äideille, isille, pienille ja isommille perheille, ollaan me vanhemmat rautaa, Rita summaa.

Lue myös:

Rita Niemi koki rajun nuoruuden – oli lähellä toistaa alkoholisti-isänsä kohtalon, kunnes havahtui: ”Siitä lähti muutos”

Lapset antoivat tiukan käskyn avioerosta toipuneelle laulaja Tony Montanalle: ”Nyt iskä loppuu tämä homma”