Hyvinvointiyrittäjä Rita Niemi-Manninen on puhunut aikaisemmin julkisuudessa vaikeasta lapsuudestaan ja isänsä alkoholismista.

Nyt Rita paljastaa omalla Instagram-tilillään olleensa nuorena lähellä seurata isäänsä ja ajautua tämän jalanjäljissä huonoille teille. Lopulta Rita kuitenkin havahtui ja teki radikaalin muutoksen elämässään.

Rita kertoo olevansa kiitollinen kaikesta siitä, mitä hänen elämänsä on pitänyt sisällään.

– Mä uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Kuopat, soratiet, aallonpohjat ja myrskyt on pitänyt kokea, että on just se mitä on tänä päivänä, Rita kirjoittaa Instagramissa.

– Eihän sitä monikaan tiedä, että ei mulla aina elämä oo ollut yhtä hyvinvointia, liikuntaa ja terveitä elämäntapoja. Olin kauan hukassa, syrjäytynyt ja huonovointinen nuori. Sellaiset 4 vuotta. Mä en uskonut aikanaan itsestäni mitään hyvää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

13-vuotiaana Rita lopetti telinevoimistelun omien sanojensa mukaan ”kuin seinään” ja vaihtoi urheiluharrastuksensa rankkaan ryypiskelyyn.

– Tupakkaakin paloi vajaa 4 vuotta sen puoli askia päivässä. Siinä samassa pahoinvoinnissa hyvästä oppilaasta tuli lintsaaja ja lukio jäi kesken ennen kuin kunnolla alkoikaan, hän avaa.

– Tutkimukset toisensa jälkeen kertovat meille kuinka koulutustaso ja köyhyys periytyvät, että kuinka työttömyys ja alhainen koulutustaso ovat suorassa yhteydessä lapsuuskodin toimeentulo-ongelmiin… Siihen mun isän alkoholismi ja vankilakierre, isättömyys, turvattomuus ja häpeän tunne. Mä olin hyvää vauhtia menossa alaluisua elämäni kanssa ja todistamassa taas todeksi tätä sosioekonomista periytyvyyttä.

Rita sanoo ettei edelleenkään tiedä, mikä hänet herätti 17-vuotiaana ajettelemaan, että hän pystyisi parempaan. Jokin kuitenkin valoi häneen uskoa valoisammasta tulevaisuudesta.

– Siitä lähti mun muutos. Helppoa se ei ollut, mutta antoisaa ja palkitsevaa. Urheilu vei mennessään, luin ylioppilaaksi ja eteenpäin. Kasvukipuja oli kauan parisuhteissa. En osannut vuosiin ottaa rakkautta vastaan ja olla levollinen toisen ihmisen kanssa, sen jäljen epävakainen lapsuus ja nuoruus jätti. Pikkuhiljaa eheydyin, Rita kuvailee.

Vaikeat ajat eivät ole katkeroittaneet Ritaa – päinvastoin. Nyt hän ammentaa menneisyydestään voimaa ja rohkeutta tähän hetkeen.

– Vaikka noista vuosista on jo aikaa niin ne on kantanut mua läpi aikuisuuden. Mä käänsin mun lapsuuden ja nuoruuden voimavaraksi ja haasteiden edessä oon aina ammentanut sieltä voimaa. Ne kokemukset antoivat mulle sydämen viisautta ja rohkeutta toteuttaa omia unelmia, joten kiitos paskoille ajoille, Rita kiteyttää.

– Mun sanoma tähän viikkoon on, että mene eteenpäin ja usko unelmiisi! Vaikka kävisit mitä läpi tällä hetkellä, niin edessäsi on jotain upeaa, hän kannustaa sydänemojin kera.

Lue myös:

Rita Niemi poikkeuksellisen rehellisenä – viihtyy hyvin yksin: ”P*skan määrä on vakio”

Sointu Borg täräyttää rehellisen mielipiteensä ikääntymisestä – Rita Niemeltä tyhjentävä kommentti: ”Aineenvaihdunta ihan jumissa”