Juontaja Roope Salminen on julkaissut Instagram-tilillään kuvan sairaalavuoteelta ja kertonut käyneensä sydämen katetriablaatiossa. Hän kertoo kuvan ohessa kärsineensä rytmihäiriöistä jo useamman vuoden ajan synnynnäisen sydämen rakennevian takia.

– Tänään koko elämän mittainen pärjääminen sydämen synnynnäisen rakennevian kanssa tuli päätökseensä, toivottavasti lopullisesti, Roope aloittaa pitkän kirjoituksensa.

Hän haluaa kertoa asiasta avoimesti keskusteltuaan hoitajansa kanssa sen yleisyydestä.

– Hoitajani Rea totesi, että me joilla on pahoja rytmihäiriöitä nuorena luullaan kaikki että ollaan yksin, mutta oikeasti tämä on aika yleistä. Siksi päätin kirjoittaa tästä vähän, Roope avaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa julkaisun myös täältä.

Roope kertoo huomanneensa ensimmäiset pahat rytmihäiriönsä 16-vuotiaana. Tuolloin ei kuitenkaan selvinnyt mitään, mutta lääkäri epäili rytmihäiriöiden aiheuttajaksi supraventrikulaarista takykardiaa. Hoitoon pääseminen edellytti sitä, että kohtaus saataisiin taltioitua sydänfilmiin.

– Kohtausta ei koskaan saatu talteen, Roope kertoo.

Roope kertoo, että jossain vaiheessa hän lakkasi tavoittelemasta hoitoon pääsyä. Hän teki muutoksia elämäntapoihinsa ja alkoi vältellä tilanteita, jotka saattaisivat käynnistää kohtauksen. Aina se ei kuitenkaan ollut mahdollista.

– Ennen ensimmäistä suoraa lähetystäni (UMK 2015) sain kohtauksen kenraaliharjoituksen ja suoran välissä, mutta en koskaan kertonut kenellekään. Pelkäsin, että saan potkut, Roope tunnustaa.

Mikäli upotus ei näy, katso kuva klikkaamalla tästä.

Tilanne paheni vuonna 2020

Vuosi vuodelta kohtaukset kuitenkin vähenivät, mutta viime vuosi vaikeuksineen pahensi tilannetta uudelleen. Roope kertoo joutuneensa soittamaan viime vuonna ambulanssin kotiinsa pari kertaa.

– Toisella kerroista paikalle sattui ensihoitaja, jolla oli todella iso vaikutus elämääni. Hän kertoi, että lääketiede on kehittynyt kovasti siitä, kun kävin kerran 15 vuotta sitten lekurissa ja kehoitti googlaamaan ”katetriablaation”, Roope kirjoittaa.

Hän teki, kuten hoitaja ohjeisti ja sai lopulta kutsun hoitoon.

– Tänään tulin sairaalaan ja annoin itseni maailman parhaiden ammattilaisten käsiin. Pelotti ihan saatanasti kun nivusten kautta uitiin sydämeen säätämään, hän kirjoitti maanantaina 4. tammikuuta.

Jos kuva ei näy, katso kuva täältä.

– Olen loputtoman kiitollinen, että sain apua. Monessa muussa maassa se ei olisi ollut mahdollista. Itse elin tosiaan puolitoista vuosikymmentä ajatellen, että ei mikään auta kuitenkaan, Roope toteaa operaation jäljiltä.

Lue myös:

Roope Salminen puolustaa ex-rakastaan Sara Sieppiä suuressa kolumnikohussa – ”Alkoi v**uttamaan niin paljon”

Oho! Kohun jälkeen töihin palannut Roope Salminen edustaa järisyttävän komeana – ”Kiitos kun saan olla”

Katso video! Roope Salmisen toppahaalarin käytännöllisyys ihastuttaa somessa: ”Sain enemmän viestejä kuin lapsen syntymän jälkeen”