Mediapersoona ja vuoden 2015 Miss Helsinki Rosanna Kulju matkusti toukokuussa Espanjan Marbellaan aikomuksenaan viettää pitkä loma etelän lämmössä. Kulju on julkaissut reissustaan runsaasti näyttäviä kuvia ja videoita, joissa hän poseeraa erilaisissa ranta-asuissa ja hellemekoissa.

Tällä viikolla Kulju lisäsi omalle Instagram-tililleen liudan upeita bikinikuvia. Otoksissa Kulju seisoo seksikkäissä asennoissa ulkona sijaitsevan suihkun alla.

Tuoreen päivityksensä oheen Kulju on laatinut tekstin, jossa ottaa voimakkaasti kantaa bikinikuvien julkaisemiseen. Kuljun mielestä on hullua, että hän edelleen joutuu puolustelemaan itseään ja älykkyysosamääräänsä julkaistessaan paljastavia kuvia.

– Muistutus kaikille: se ei tee kenestäkään tyhmempää jos postaa bikinikuvan/alusvaatekuvan, Kulju kirjoittaa postauksessaan.

– Vuonna 2022 nainen saa olla, näyttää ja ilmaista itseään ihan just kuten haluaa ilman minkäänlaista paskamyrskyä tai esiinneellistämistä, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kulju sanoo hämmästyneensä suuresti saadessaan tietää, että ”eräs missikilpailu ilmoitti modernisoituvan ja poisti alusvaatekuvat kilpailijoista”. Hänen mielestään tällainen ratkaisu on kaukana modernista maailmasta.

– En tiedä olenko ainoa joka näin ajattelee ja itse tuossa geimissä olleena voin sanoa tämän kaiken. Olen itse luovuttanut pois yhden Suomen suurimmista kilpailuista ihan siitä syystä, että kasvoin ulos koko hommasta – silti tottakai seuraan genreä. Ja tämä ei mun mielestä ole oikea suunta.

Postauksensa lopussa Kulju alleviivaa haluavansa herättää tekstillään avointa keskustelua.

Monet naisen seuraajista ovat Kuljun kanssa asiasta samoilla linjoilla.

– Oot upee ja todellaki aion jatkossaki julkaista bikinikuvii, ei mua kiinnosta mitä muut siitä aattelee, eräs fani muotoilee.

– Siis mulla aivan samat ajatukset, ja yritän päästä pois siitä ajatuksesta. Usein stooreja kuvatessakin miettii, että näkyykö nyt liikaa tms. Varsinkin jos on isommat rinnat, niin musta tuntuu että leimataan heti, et haluaa jotenkin esitellä itseään, vaikka se ei todellakaan ainakaan itsellä ole tarkoitus, toinen komppaa.

Kaikki eivät kuitenkaan Kuljun sanoja allekirjoita. Missi ja malli Erika Helin pitää päivitystä ristiriitaisena.

– Alusvaatekuvien pois jääminen antaa kilpailijoille rauhan keskittyä kilpailuun enemmän, sen sijaan et media mässäilisi seksivau-otsikoilla kun nuoret naiset tulee ekaa kertaa julkisuuteen. Häirintää on ihan kaikkialla jatkuvasti ja noi ekat vähäpukeiset kuvat on monelle tosi jännittäviä, Helin huomauttaa julkaisun kommenttikentässä.

– Kisassa huomio tarkotus kiinnittää esiintymistaitoon ja henkiseen kasvuun niin ei siihen nähden kauheen relevantteja alusvaatekuvat tässä. Bikinikilpailu ei jäänyt kuitenkaan pois ja eri tyyppisiä kuvauksia pääsee kaikki harjottelemaan. Vähän kaukaa haettua siis yhdistää tämä muutos vähäpukeisuuden sheimaamiseen, hän lisää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Helin pohtii, onko Kulju mahdollisesti vaihtanut mielipidetään siitä, mitä hän aikaisemmin aiheesta ajatteli.

– Sen sijaan muistelen et sulla on ollut julkisia päivityksiä missä kauhistelet bisneksen tekemistä vähäpukeisilla kuvilla. Ehkä sullakin ajatukset muuttunut sit välissä ja siihen meillä kaikilla on oikeus, mutta vähän särähtää et jutut vaihtelee oman edun mukaan. Missipiireissä ollaan yleisesti tykätty vetää yhtä köyttä – jos on kysymyksiä perusteista sääntömuutosten taustalla niin uskon et sul olis kontakti kysyä suoraan kisan omistajalta tällasen julkisen vihjailun sijaan.

Kritiikin edessä Kulju ei ole jäänyt hiljaiseksi. Hän on vastannut Helinille pitkällä kommentilla, jossa perustelee sanomisiaan.

– Kiitos kommentista Erika. Olen joo maininnut että Only Fans ei minun mielestäni ole mitenkään niin matalan kynnyksen juttu miten sitä näytetään olevan monen somessa – en tässäkään sinua tarkoita. Enkä ole näiden yhteydessä mitenkään sheimannut asiaa, olen omia aiempia vähäpukeisia kuvia ihmetellyt ja sanonut etten niitä postaisi enää. Tässähän on vain ja ainoastaan ollut kyse minusta itsestäni ja myös siitä miten nuoret näkee OF helppona juttuna tietämättä välttämättä kaikkea siitä, Kulju muun muassa kirjoittaa.

Lue myös:

Eronnut Rosanna Kulju suree kariutuneita lapsihaaveitaan – avautuu vaikeasta tilenteestaan: ”Olisin valmis äidiksi”

Rosanna Kuljun suhde päättyi: ”Olen kiitollinen kaikesta, mitä saatiin yhdessä”