Tänään torstaina vietetään kansainvälistä itsemurhien estämisen päivää.

Aihe koskettaa kyläkauppias ja tosi-tv-tähti Sampo Kaulasta, joka on joutunut saattamaan hautaan useamman ystävän ja isänsä, jotka ovat päättäneet henkensä oman käden kautta. Hänellä on myös omaa kokemusta mielenterveysongelmien kanssa.

– Itselläni on myös välillä vakaviakin masennuskausia, jolloin aihe on käynyt myös itselläni ajatuksissa. Kun mieli menee täysin mustiin on helppo ymmärtää, miksi jotkut päätyvät itsemurhaan. Läheisten tuota ratkaisua on vaikea hyväksyä. Monesti mielenterveysongelmista kärsivä on harkinnut tekoaan pitkään, ilman että kukaan lähipiirissä tietää asiasta, Sampo kirjoittaa ja jatkaa:

– Mielenterveysongelmista olisi hyvä puhua avoimemmin. Ne ovat nykyään yleinen ongelma ja vaikka suurin osa itsemurhaan päätyvistä on keski-ikäisiä miehiä niin tämä aihe koskettaa molempia sukupuolia iästä riippumatta! Oisko tänään hyvä päivä kysyä kaverilta tai läheiseltäsi et ”Mitä sulle kuuluu”? Pieni teko, mutta asiana suuri.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Tänään on kansainvälinen itsemurhien estämisen päivä☠️ Tästä aiheesta olisi hyvä keskustella enemmänkin. Olen itse saattanut useamman kaverini ja isäni hautaan itsemurhan takia. Itselläni on myös välillä vakaviakin masennuskausia, jolloin aihe on käynyt myös itselläni ajatuksissa. Kun mieli menee täysin mustiin on helppo ymmärtää miksi jotkut päätyvät itsemurhaan. Läheisten tuota ratkaisua on vaikea hyväksyä. Monesti mielenterveysongelmista kärsivä on harkinnut tekoaan pitkään, ilman että kukaan lähipiirissä tietää asiasta. Mielenterveysongelmista olisi hyvä puhua avoimemmin. Ne ovat nykyään yleinen ongelma ja vaikka suurin osa itsemurhaan päätyvistä on keski-ikäisiä miehiä niin tämä aihe koskettaa molempia sukupuolia iästä riippumatta! Oisko tänään hyvä päivä kysyä kaverilta tai läheiseltäsi et ”Mitä sulle kuuluu”? Pieni teko, mutta asiana suuri. #mitäkuuluu

Henkilön Sampo Kaulanen ❄️🇫🇮 (@kaulasam) jakama julkaisu

Lue myös:

Sampo Kaulanen julkaisi herkän yhteiskuvan Minttu-vaimon kanssa: ”Oot paras saalis mitä oon naarannu!”

Sampo Kaulanen kaipaa Minttu-vaimoa: ”Ihan saatanallinen ikävä”