Viikonloppuna Helsingin Sanomissa #metoo-kampanjasta puhunut näyttelijä Ville Virtanen, 59, on saanut tukea näyttelijäkollegaltaan, Samuli Edelmannilta.

Suomen eturivin näyttelijöihin kuuluva Virtanen puhui HS:n haastattelussa muun muassa kokemuksistaan Jouko Turkan opissa Teatterikorkeakoulussa. Turkka toimi Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön professorina myös Samulin opiskellessa samaisessa opinahjossa, joten Samulilla lienee aiheen tiimoilta myös omakohtaisia kokemuksia.

– Ville Virtanen puhuu upeasti ja rohkeasti tärkeästä asiasta, Samuli Edelmann kirjoittaa Instagram- ja Facebook-tileillään ja kehottaa ystäviään lukemaan HS:n artikkelin.

Jos upotus ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Virtanen kertoo HS:n haastattelussa Turkan opetusmetodien olleen julmia. Hän häpäisi, nöyryytti ja pilkkasi oppilaita surutta.

– Se oli väkivaltaa, Virtanen toteaa.

Virtanen avaa kokemuksiaan Turkasta, sillä hän kokee #metoo-kampanjan aiheuttaneen vastaavaan ohjaustyyliin säröjä. Virtanen kokee #metoon mullistaneen tavan, jolla taidetta tehdään.

Kieltäytyi yhteistyöstä Aku Louhimiehen kanssa

Haastattelussa Virtanen paljastaa myös sen, miksei halua tehdä töitä Aku Louhimiehen kanssa.

Aku Louhimies joutui vuonna 2018 mediakohun keskiöön, kun #metoo-kampanja levisi kunnolla Suomeen. Tuolloin lukuisat suomalaiset näyttelijät kertoivat kokemastaan kaltoinkohtelusta Louhimiehen ohjauksessa.

Louhimies nousi hiljattain otsikoihin, kun paraikaa kuvattavan Omerta-elokuvan ohjaaja Antti J. Jokinen jäi sairauslomalle, ja hän saapui tuuraamaan tätä kuvauksiin. Ville Virtasella oli rooli tuotannossa, mutta hän luopui siitä viikonloppuna.

– Minulla on rooli tuotannossa, mutta jos Louhimies ohjaa, en uskalla tehdä sitä, Virtanen kertoo HS:n haastattelussa.

– Menen rikki, jos minua manipuloidaan, hän avaa päätöstään.

Lue myös:

Samuli Edelmannin tytär luo näyttävää uraa mallina – pyydettiin mallitoimiston listoille jo 13-vuotiaana!

Seiska: Samuli Edelmann kuherteli naimisissa olevan näyttelijän kanssa parkkihallissa!

Vesa-Matti Loiri julkaisi saunakuvan äijien kanssa – lauteilla myös Samuli Edelmann