Televisiosta tuttu juontaja ja toimittaja Sanna Kiisken, 47, elämää on muutamien vuosien ajan varjostanut vakava masennus, joka ajoi Kiisken pohtimaan jopa itsemurhaa. Hän on kertomansa mukaan ollut sairauslomalla viimeiset kaksi vuotta. Kiiskeä epäillään parhaillaan muun muassa törkeästä petoksesta.

Vuonna 2020 Kiiski avautui masennuksestaan Seiskalle ja kertoi, että pelkäsi pahimpina hetkinä psykoosiin vaipumista. Hän haki apua ja sai pikalähetteen psykiatriselle poliklinikalle.

Syyskuussa 2021 Kiiski kertoi Seiskalle, että hänellä on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Hänelle puhkesi myös maniavaihe, jonka johdosta hän oli viikkoja psykiatrisessa hoidossa avo-osastolla.

Rikosepäily

Samoihin aikoihin tunnettu seurapiirikaunotar kertoi Kiisken lainanneen häneltä 10 000 euron arvosta merkkilaukkuja- ja -koruja, joita ei saanut missään vaiheessa takaisin. Tavaroiden oli ollut tarkoitus näkyä Kiisken ideoimassa tv-sarjassa.

Todellisuudessa Kiiski toimitti useilta henkilöiltä haltuunsa saamiaan arvoesineitä omistajien tietämättä kahteen eri panttilainaamoon Helsingissä ja sai niistä rahaa.

Nyt Kiisken toimista on tehty rikosilmoitus, jonka tutkinta on alkuvaiheessa. Poliisille on ilmoittautunut tähän mennessä 29 henkilöä, jotka ovat lainanneet Kiiskelle arvoesineitään saamatta niitä takaisin.

Poliisi tutkii parhaillaan tapausta epäiltynä törkeänä petoksena ja identiteettivarkautena.

Kiiski kommentoi epäilyjä Seiskalle ja selitti tekoa sillä, että oli jäänyt velkaa rikollisille. Hän vetosi myös mielenterveyden ongelmiinsa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP Sanna Kiiski vuonna 2008 Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Kiiski oli myös mukana perustamassa Helsinkiin ja Tukholmaan avattuja Mumin Kaffe -nimisiä lastenkahviloita vuonna 2016. Heinäkuussa 2018 yhtiön piensijoittajat jättivät kuitenkin tutkintapyynnön yhtiön johdon toimista Ruotsin poliisille, epäillen johdon taloudellisia väärinkäytöksiä. Yhtiö asetettiin konkurssiin vuonna 2018. Muutamaa vuotta myöhemmin kävi ilmi, että Kiiskellä oli ulosotossa yli 900 000 euroa. Velkojen taustalla oli juuri epäonnistunut Mumin Kaffe -bisnes.

Kiiski on työskennellyt vuosina 2007-2014 toimittajana MTV3:n Huomenta Suomi -aamuohjelmassa. Lisäksi hän on juontanut useita tv-ohjelmia MTV3:lle ja Neloselle sekä toiminut juontajana muun muassa Radio Nova-, Kiss FM- ja Radio City -radiokanavilla.

Kiiskellä on kolme lasta, joiden isästä hän erosi vuonna 2018.

Lue myös:

Seiska: Sanna Kiiski epäiltynä törkeästä petoksesta – rikoshyöty kymmeniä tuhansia euroja

Seiska: Sanna Kiiski rajujen syytösten keskellä – ”En voi tällä hetkellä hyvin”