Somepersoonana ja vuoden 2012 Miss Suomena tunnetuksi tullut Sara Chafak on joutunut valtavan somekohun keskiöön.

Chafak päivittää arkeaan ja elämäänsä aktiivisesti omalla Instagram-tilillään, mutta nyt on käynyt ilmi, etteivät kaikki Chafakin julkaisemat kuvat olekaan hänen itse ottamiaan.

Useat eri ihmiset ovat nostaneet aiheen esille somessa ja muun muassa Twitter-käyttäjä Tatu Virtanen postasi liudan Chafakin julkaisemia kuvia, jotka löytyvät Googlen käänteisestä kuvahausta.

– Sara Chafakin IG-kuvassa oli joku kommentoinut, että miksi Chafak on pöllinyt hänen ottamansa kuvan. No, näitä näköjään löytyi enemmänkin, kun painaa Googlen kuvahakuun, Virtanen kirjoittaa.

– Muistakaa, että kaikki ei aina interwebissä ole totta, hän muistuttaa.

Tatu Virtanen

@VirtanenTatu
Sara Chafakin IG-kuvassa oli joku kommentoinut, että miksi Chafak on pöllinyt hänen ottamansa kuvan.

No näitä näköjään löytyi enemmänkin, kun painaa Googlen kuvahakuun.

Tällaista se on influencereiden elämä.

Muistakaa, että kaikki ei aina Interwebissä oo totta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös valokuvaaja Jere Viinikainen kertoi Instagram-tilinsä Stories-osiossa oman näkökulmansa tilanteeseen. Hän sanoo kommentoineensa asiasta suoraan Sara Chafakin Instagram-kuvaan, mutta huomasi Chafakin myöhemmin poistaneen kommentin.

– Todella ikävää ja röyhkeää toimintaa käyttää muiden kuvaa ilman lupaa ja tehdä sitä vieläpä ilman merkintöjä. Ethän sä kaupassakaan käy maksamatta hakemassa viikon ruokaostoksia – sama pätee valokuviin, Viinikainen kirjoitti jo poistetussa kommentissa.

Viinikainen painottaa Stories-videollaan sitä, kuinka tärkeää on antaa krediitit kuvan ottaneelle valokuvaajalle.

– Tekijänoikeusasiat eivät ole mielipideasioita. Ne ovat asioita, joihin on olemassa ainoastaan vastaukset ”kyllä” tai ”ei”. Kuvien varastaminen ei ole ok. Jos et ole varma saatko käyttää kuvia, älä käytä, hän summaa.

Chafak itse on Instagram-tilillään todennut ymmärtävänsä tekijänoikeuksien kunnioittamisen tärkeyden. Hän alleviivaa, ettei itsekään haluaisi, että hänen kuviaan käytettäisiin ilman lupaa.

– Asioista voi keskustella ja kritiikki on aina jees, mutta haukkuminen ei ole ok ja silloin olet blocked, Chafak täsmentää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Sanna Marinin avonainen kaula-aukko herätti paheksuntaa – useat julkkikset mukana puolustamassa pääministeriä

Erika Vikmanin seksikäs asu oli fanille liikaa – artisti pamautti takaisin oman mielipiteensä!

Kelly Kalonji myöntää suhteensa Jari-Matti Latvalan kanssa päättyneen – ”Hän on kokenut kovia”