Tosi-tv-konkari Sauli Koskinen lähti mukaan toukokuussa Ruutu-palvelussa alkavaan Erikoisjoukot -ohjelmaan, jotta pääsisi haastamaan itsensä.

– Halusin nähdä, että riittävätkö rahkeeni tällaiseen. On kiva kokeilla uutta. Lisäksi en ole käynyt armeijaa niin sekin on jäänyt vähän harmittamaan, Sauli kertoo Metropolille Erikoisjoukkojen lehdistötilaisuudessa.

– En sinällään erityisemmin valmistautunut ohjelmaa varten, olin fyysisesti valmiiksi ihan hyvässä kunnossa. Katsoin etukäteen jaksoja, jotka oli kuvattu briteissä. Ajattelin, että ei tämä Suomen versio varmastikaan niin paha ole. Olikin isku vasten kasvoja, kun heti ensimmäiseksi laitettiin painavat rinkat selkään. Aloitus oli rankka ja kyllä siinä mietti, että tämä on vasta ensimmäinen päivä. 

Sauli koki, että ohjelmassa raskainta oli se, kun painavaa rinkkaa piti kantaa mukana koko ajan.

– Se oikeasti painoi, ja lisäksi vielä juostiin joka paikkaan. Myös vähäinen uni ja aika vähäinen ruoka tuntui välillä rankalta.

– Alkeelliset majoitusolot eivät niinkään järkyttäneet. Sitä kun on valmiiksi fyysisesti ihan rikki, niin nukkuu melkeinpä missä vain, kun pääsee vatupassiasentoon. Ensimmäisenä yönä tajusimme, että valot eivät mene pois missään vaiheessa vaan nukumme kirkkaassa valossa. Välillä oli myös tosi kylmä, ja vaatteet olivat käytännössä koko ajan märkänä, Sauli muistelee. 

Olen juurtunut Suomeen

Hollywoodin loistokasta elämääkin kokenut Sauli on kotiutunut nykyisin takaisin Suomeen. 

– Oli kivaa asua ulkomailla, mutta olen kyllä niin suomalainen kuin olla voi. Olen juurtunut tänne enkä näe, että asuisin enää ulkomailla. Olen rakentanut tänne minun maailmani, täällä on tukiverkostoni ja perheeni. Tykkään elämästäni täällä, niin miksi lähtisin vaihtamaan sitä.

Tosi-tv-tähti elää tällä hetkellä sinkkuna.

– Ei ole kumppania, mutta ei siitä sen enempää, hän nauraa. 

Eräoppaaksi Lappiin?

Suomeen Saulia sitoo myös uudehko opiskelupaikka eräopaskoulussa.

– Olen aina tykännyt liikkua luonnossa. Tykkään käydä vaeltamassa ja olla ihmisten kanssa. Ajattelin, että miksipä minusta ei siis olisi eräoppaaksi. Tämä ei ole mikään läpihuutojuttu, olen opetellut bongaamaan lintuja ja nyt opettelen erilaisia kasveja. On ihanaa oppia uutta. 

– Tulevaisuudessa taivas on rajana, että mihin sitä suuntautuu. Mutta haluaisin vetää kivoja retkiä, ihan vaikka Lapissa eikä aina tarvitse lähteä edes Lappiin asti. Suomessa on paljon kivoja paikkoja. Ennen kuin muutin Hollywoodiin niin sanoin, että joskus tulevaisuudessa aion muuttaa vielä Lappiin. En tiedä olenko sinne muuttamassa vai en, mutta kyllä koen Suomen todella tärkeäksi ja aion tänne jäädä. 

Myöskään televisio-ohjelmissa esiintymisille tai juontamisille ei Sauli anna tyrmäystä.

– Jossain vaiheessa sanoin, että en lähde enää mihinkään tosi-tv-ohjelmiin mukaan, mutta sitten ajattelin, että kerranhan täällä eletään. Olisi kiva päästä tekemään jotain ohjelmaa vaikka luontoon. Mutta en havittele itselleni mitään juontajan titteliä tai suurempia saappaita. Olen tosi tyytyväinen siihen mitä teen ja olen oppinut olemaan vähempään tyytyväinen. Miksi pitäisi koko ajan havitella jotain, miksi ei voi vain elää ja olla. Ei aina tarvitse miettiä, että miten pääsisi ylöspäin.

Lue myös:

Sauli Koskinen naurattaa seuraajiaan TikTok-videolla: ”Hauskuus on se, että voi vapaasti tehdä mitä vaan hullua”

Sauli Koskinen villitsi seuraajansa – suoritti voimaa ja taitoa vaativan somehaasteen