Liikemies Niko Ranta-aho on siirretty espanjalaisesta ”luksusvankilasta” Suomeen keskiviikon aikana, uutisoi Seiska. Nikon asianajaja Hannu Kaitaluoma vahvisti Nikon saapuneen Suomeen keskiviikkoiltana.

– Kuulin myös, että hän olisi koneessa. Niko ei ole vastustanut luovuttamista, vaan hän on ilmoittanut haluavansa tulla Suomeen mahdollisimman pian. Helsinki-Vantaalta hänet todennäköisesti viedään Tampereelle, Kaitaluoma kertoi Seiskalle.

Niko otettiin 12. tammikuuta kiinni Espanjan Marbellassa epäiltynä kahdesta uudesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Nikon epäillään jatkaneen rikollisia toimia senkin jälkeen, kun hän pääsi vapaaksi Katiska-jutun tutkintavankeudesta viime kesänä.

Espanjan poliisin mukaan monista huumerikoksista syytetty Niko suunnitteli pakoa Afrikkaan. Espanjan poliisi kertoo tutkineensa Ranta-ahon kiinnioton myötä kaksi asuntoa Marbellasta, joista takavarikoitiin yhteensä 30 000 euroa, puhelin ja tietotekniikkaa. Poliisin mukaan Ranta-aholla oli kiinniottotilanteessa mukanaan 1 400 euroa rahaa, puhelin ja pankkikortteja. Kiinniottoa edelsi 1,5 vuoden poliisitutkinta.

Lähde: Seiska

Lue myös:

Turun hovioikeus hylkäsi Niko Ranta-ahon kantelun vangitsemisestaan

Espanjan poliisi: Niko Ranta-aho aikoi paeta Afrikkaan – epäillään ekstaasin salakuljetusverkoston johtajaksi

Sofia Belórf kommentoi tiukasti ex-rakkaansa Niko Ranta-ahon uusia syytteitä: ”Tosi surullinen juttu”