Seiska selvitti suomalaisten julkkisten ulosottorekisterit. Joidenkin ulosotossa olevat summat ovat päätä huimaavia, mutta jotkut velalliset ovat myös hoitaneet asiansa, kuten Sara Sieppi ja Jukka Hildén, joista jälkimmäiselle on tosin jälleen alkanut kertyä ulosottoon lisää velkoja.

Hurjat velat ulosotossa

Entinen toimittaja sekä tv- ja radiojuontaja Sanna Kiiski, 45, elää Seiskan mukaan erittäin pahassa velkahelvetissä. Hänellä on ulosotossa yli 900 000 euroa, jotka ovat aiheutuneet lähinnä epäonnistuneesta Mumin Kaffe -lastenkahvilasta, jonka taustalla on epäselvyyksiä.

Kiinteistönvälitysyhtiö Uudenmaan Viva karhuaa ”Kiinteistökuningatar” Kaisa Liskiltä, 51, 790 000 euron saatavia. Lisäksi Liskillä on Seiskan mukaan maksamatta 35 000 euron mätkyt, yli 14 000 euron luottokorttilasku sekä yrittäjän eläkevakuutuksia, ennakkoveroja ja parkkisakkoja. Myös 460 euron kiinteistöveromaksu on päätynyt hiljattain Liskin ulosottorekisteriin.

Ex-mäkikotka Toni Niemisen, 44, ulosottotodistuksessa on Seiskan mukaan peräti 37 sivua ja siellä toistuu usein sana ”varattomuuseste”. Seiskan mukaan Niemiseltä on karhuttu kahden viime vuoden aikana velkoja satojentuhansien eurojen edestä.

Ex-missi Johanna Rauniolla, 65, on Seiskan mukaan ulosotossa 200 000 euron henkilökohtainen velkataakka, joka liittyy pääasiassa maksamattomiin jäännös- ja ennakkoveroihin sekä yrittäjän eläkevakuutuksiin.

Entisellä näyttelijä-juontaja Oskari Katajistolla, 53, on Seiskan mukaan ulosottovelkaa 88 000 euroa, joista suurin osa liittyy eri rahoitusyhtiöiden lainoihin. Mukana on myös sakkoja.

Osa taiteilija Juhani Palmun, 75, ulosottoveloista on vanhentunut, mutta hänellä on vielä lähes 80 000 euron velka yksityishenkilöltä sekä maksamattomia veroja.

Näyttelijä Juha Veijosella, 60, on 30 000 euron ulosottovelat, joista suurin on yhden pankin 24 000 euron velkakirjasaatava.

Urheilupersoona Aleksi Valavuorella, 41, on Seiskan mukaan maksamatta rikesakkoja, velkakirjasaatavia ja sairaalamaksuja. Yksi velkojista on miljonääri Jussi Salonoja, joka vaatii Valavuorelta 18 500 euroa. Valavuori on myös jättänyt maksamatta 2 500 euron asianajopalkkion.

Velat kuitattu

Parannuksiakin on tehty, sillä esimerkiksi Sara Sieppi hoiti yrittäjän eläkevakuutuksista, parkkisakoista ja veromätkyistä koostuneen ulosottovelkansa viime vuoden maaliskuussa.

Jukka Hildén on maksanut ulosotolle jättisumman 370 000, mutta Duudsonit-hurjapäälle jäi avoimia saatavia useita tuhansia euroja yrittäjän eläkevakuutuksista ja jäännösveroista, joista uusimmat ovat tältä vuodelta.

Lähde: Seiska