Liikemies Stefan Therman, 32, erosi pääsiäisenä 2020 riitaisasti entisestä puolisostaan, hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehdestä, 38.

Tuona samaisena pääsiäisenä Therman kärysi ratista puhallettuaan poliisin mittariin 1,4 promillen lukemat. Verikokeista kävi ilmi, että miehen verestä löytyi alkoholin lisäksi myös amfetamiinia.

Therman sai syytteen rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Seiskan tietojen mukaan mies vastaa syytteisiinsä tämän viikon perjantaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Seiskan mukaan tapauksen esitutkintamateriaalista käy ilmi, että Therman oli hypännyt rattiin Hangon taloltaan riideltyään Martina Aitolehden kanssa. Pariskunta oli juuri päätynyt eroon, ja Therman päätti lähteä ajamaan kohti Helsinkiä.

– Olin Hangon talossani, ja kun Martina alkoi meuhkaamaan, minun oli pakko päästä pois sieltä. Lähellä oleva hotelli oli suljettu koronan takia, niinpä hyppäsin auton rattiin. Sain typerän päähänpiston ja lähdin ajamaan kohti Helsinkiä, Therman kertoo.

Therman jäi kuitenkin poliisin haaviin Raaseporin kohdalla, ja jälkeenpäin selvisi, että Aitolehti oli soittanut poliisit ex-miehensä perään.

Esitutkintamateriaalin mukaan Therman puhalsi kiinniottopaikalla 1,4 promillea ja kieltäytyi pikahuumetestistä. Mieheltä otettiin myöhemmin verikoe, jonka tulosten mukaan veren alkoholipitoisuus oli 1,32 promillea. Verikoe antoi myös positiivisen tuloksen amfetamiinista.

Esitutkintamateriaalista käy ilmi, että Therman on myöntänyt ajaneensa autoa alkoholin vaikutuksen alaisena sekä syyllistyneensä huumausaineen käyttörikokseen, mutta kieltänyt käyttäneensä amfetamiinia.

– Koskaan en ole kyseistä ainetta keltään ostanut enkä käyttänyt. Myönnän huumausaineen käyttörikoksen, koska verestäni on amfetamiinia löytynyt, vaikka en tiedä, miten se sinne on joutunut, Therman sanoo.

Therman saa tuomionsa oikeudenkäynnin jälkeen perjantaina 27. marraskuuta. Syyttäjä esittää rangaistukseksi 40–50 päivän ehdollista vankeutta ja 20–30 päiväsakkoa.

Lue myös:

Stefan Therman järjesti Sofia Belórfille ikimuistoisen yllätyksen Levillä – katso ensimmäinen yhteiskuva!

Seiska: Lokakuussa eronneella Stefan Thermanilla riittää vientiä – tosi-tv-konkari paljastaa: ”Vietin Stefun kanssa yhteisen yön”

Katso kuvat! Stefan Therman laittoi hulppean asuntonsa myyntiin – ehti asua lukaalissa vain muutaman kuukauden!