Kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhä, 57, kertoo Seiskan painetussa lehdessä joutuvansa pian isoon leikkaukseen. Kovista selkäkivuista kärsivä Jylhä ei pysty enää seisomaan ilman kipulääkkeitä ja tukiliiviä.

– Saan Voltaren-piikin kolmesti päivässä. Lisäksi mätän hirveät määrät särkylääkkeitä, Jylhä kertoo Seiskalle.

Yrittäjän selkä alkoi kipeytyä viime keväänä, kun Huoltovarmuuskeskuksen maskikauppoihin liittyvä kohu oli kuumimmillaan. Jylhän mukaan hermokivut johtuvatkin osaksi myös maskijupakasta aiheutuneesta valtavasta stressistä.

Kesän kuluessa Jylhän liikkuminen alkoi huonontua asteittain. Ensin hän ei pystynyt kävelemään suorassa tai istumaan ilman kipuja, ja lopulta myöskään makaaminen ei onnistunut ilman vahvoja kipulääkkeitä.

Jylhä kuvautti selkänsä noin kuukausi sitten Tallinnassa, jossa hän asuu miehensä Tapani Valkosen kanssa. Suomessa analysoitujen kuvien perusteella leikkaus on välttämätön ja tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti.

– Kyseessä ei ole välilevynpullistuma vaan vika on selkäydinkanavassa, jossa on ahtauma, Jylhä kertoo.

Suomen ja Viron välisten karanteenisääntöjen takia Jylhä vietti kaksi viikkoa karanteenissa Kihniön mökillään ja saapui Helsinkiin muutama päivä ennen leikkausta. Operaation suorittaa tunnettu selkäkirurgi Heikki Österman. Isoissa leikkauksissa on aina riskinsä ja myös Jylhä tiedostaa tämän.

– Luotan Heikkiin, mutta mahdollista on, ettei hermoa pystytä enää pelastamaan, enkä pääse kivuistani kokonaan. Voi olla, että jalkani jää läpsymään. Toivottavasti leikkaus onnistuu. Pelkään sitä aivan hirveästi, Jylhä myöntää.

Lähde: Seiska

Lue myös:

Leikkauksesta toipuva Maria Veitola avoimena voinnistaan: ”Lääketokkuran tilalle on tullut vieroitusoireet ja pahoinvointi”

Koronatapaus radiostudiolla! Aamulypsyn ja muiden hittiohjelmien suorat lähetykset peruttu!