Leikkauksesta toipuva Maria Veitola avoimena voinnistaan: ”Lääketokkuran tilalle on tullut vieroitusoireet ja pahoinvointi”

Toimittaja Maria Veitola, 47, on toipumassa leikkauksesta, johon nainen pääsi pitkän odotuksen jälkeen kaksi viikkoa sitten. Maria kertoi tuolloin saaneensa tietää tammikuussa, että hänen rintaontelostaan löytyi suuri kasvain.

Hoitotakuun mukaiseen leikkaukseen hän ei päässyt luvatussa ajassa, vaan piinallinen odotus kesti yhdeksän kuukautta. Veitola on kertonut voinnistaan ja toipumisen edistymisestä avoimesti Instagram-julkaisuissaan ja  haluaa näin herättää keskustelua yhteiskunnallisesta ongelmasta.

– Kerroin leikkauksestani alun perin siksi, että halusin tehdä kauttani näkyväksi todellisen yhteiskunnallisen ongelman: laittoman pitkiksi venyneet hoitojonot, Maria kirjoittaa julkaisussaan.

Toipuminen on ollut moninainen prosessi.

– Samalla kun juhlin mielessäni sitä, että olen ylipäätään elossa, yritän muistaa antaa itselleni tilaa olla surkea ja heikko. Välillä täytyy olla reipas ja mennä esimerkiksi suihkuun, mutta koko toipumisen prosessia ei pidä runnoa reippauden alle, hän kirjoittaa.

Kipujen hellitettyä Maria on voinut aloittaa myös kipulääkkeistä vieroittautumisen, millä on ollut myös yllättäviä seurauksia.

– Mukavan lääketokkuran tilalle on tullut vähän yllättäen ja varoittamatta karmeat vieroitusoireet: järkyttävä väsymys ja pahoinvointi, tolkuton alakulo ja ahdistus. Herkkyyden varjopuolia kai tämäkin, Maria kirjoittaa rehellisenä.

Marian päivitykset toipilasajasta ovat olleet harvinaisen rehellisiä ja tärkeitä nykyisessä kiillotetussa somemaailmassa.

– Jatkan päivityksiäni toipilasajastani siksi, että niin monet kysyvät, miten voin ja siksi, että tämä on minun elämääni siinä, missä kivat reissut, Masked Singerin ratkiriemukkaat lähetykset tai ihmeellisen antoisat Yökylässä-kohtaamiset.

– Elämä kun on paljon muutakin, kuin niitä huippuhetkiä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Maria Veitolalta löydettiin suuri kasvain rintaontelosta: ”Raskasta elää pelossa ja epävarmuudessa”

Lotta Hintsa toteuttaa rankan hyväntekeväisyystempauksen – juoksee vaativissa oloissa 24 tuntia putkeen: ”Jokainen kilometri on tärkeä”


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta