Selviytyjät Suomen ensimmäisessä jaksossa nähdään dramaattinen tilanne, kun tulokkaiden heimoon kuuluva Jasmiina ”Jassu” Yildiz tuupertuu rannalle.

Hetkeä aiemmin Jasmiina on yrittänyt syödä riisiä ja oksentanut. Muut heimolaiset epäilevät hänen saaneen auringonpistoksen. Joukkuetoverit auttavat Jasmiinan rannalle lepäämään ja jäävät vahtimaan tämän unta.

Yhtäkkiä Tommi Manninen kiinnittää huomiota Jasmiinaan ja huutaa:

”Se ei herää! Se ei herää!”

Heidi Suomi, Essi Unkuri ja Julia Korpinen ovat huolehtineet Jassusta, ja nyt paikalle juoksee myös Tommi. Heimolaiset yrittävät herättää Jasmiinaa.

”Soittakaa lääkärille”, Leo Stillman huutaa.

Heimolaiset toistavat Jassun nimeä ja viilentävät häntä puiden lehdillä.

”Pysy tässä, pysy tässä”, Tommi karjuu.

Piinallisen pitkältä tuntuvan ajan kuluttua Jasmiina virkoaa hiljalleen ja pystyy jo nousemaan istumaan.

”Oli tosi dramaattista, miten hän sortui. Näki, miten paljon Jassu on antanut tähän peliin. Mutta nähdäänkö se heikkoutena, vai pystyykö hän nousemaan tuolta”, Tommi miettii tilanteen jälkeen.

”Jengi alkoi vähän miettiä, miten hän pärjää kisoissa. Tämä on rankkaa, heikot eivät pärjää viidakossa”, Pok Biil sanoo.

Tulevalla kaudella kilpailijat joutuvat uudenlaisen vastakkainasettelun eteen, kun uudet tulokkaat taistelevat vanhoja konkareita vastaan.

Tulokkaina kilpailussa nähdään Miss Suomi Essi Unkuri, artisti Leo Stillman, ex-jääkiekkoilija Sami Helenius, radiojuontaja ja Selviytyjät-fani Tommi Manninen, BB-voittaja  Jasmiina YildizSalatuista elämistä tuttu Julia Korpinen, juontaja Heidi Suomi sekä kansainvälisesti mainetta niittänyt thainyrkkeilijä Pok Biil.

Konkareina uuden Selviytyjät-mahdollisuuden saavat 3:nnen kauden finaalista pudonnut mediapersoona Wallu Valpio, samalla kaudella neljänneksi sijoittunut Virpi Kätkä, Selviytyjät Pohjolassa seikkailleet artisti ja somepersoona Joalin Loukamaa, radiojuontaja Karoliina Tuominen sekä juontaja Niko Saarinen, viimeisimmällä kaudella yllätyspudotuksen kokenut Big Brother -tähti Helmeri Pirinen sekä Tavikset vs. Julkkikset -kaudelta tutut ex-pikajuoksija Markus Pöyhönenja finaaliin asti itsensä taistellut lääketieteen opiskelija Viivi Vaattovaara.

Selviytyjät Suomi Nelosella ja Ruudussa sunnuntaina klo 19:30. Pudonneen tilitys Ruudussa heti jakson päätyttyä.