Entinen poliisi ja tv-tähti Marianne Kiukkonen nousi julkisuuteen 1990-luvulla Gladiaattorit-sarjasta, ja sen jälkeen hänet on nähty muun muassa Poliisit-sarjassa. Viime keväänä hän teki vuosien tauon jälkeen paluun julkisuuteen, kun hän osallistui Nelosen suosittuun Selviytyjät-sarjaan.

– Olen elänyt viime vuodet matalalla profiililla, joten mietin hetken osallistumista Selviytyjiin. Voin sanoa, että ihmisten vastaanotto on ollut hyvä. Ihmiset ovat tulleet juttelemaan kaupoissa ja kaupungilla. Yksikin kerta seitsemän nuoren porukka tuli kysymään minulta kaupassa, olenko se Marianne ja voivatko he ottaa sosiaaliseen mediaan videon, Marienne kertoo Metropolille Vidan aamiaistilaisuudessa.

Selviytyjiin osallistuminen opetti Mariannelle armollisuutta itseään kohtaan. Tänä päivänä hän pyrkii elämään mahdollisimman simppeliä arkea.

– Aloitan aamuni pesemällä kasvot ja kaulan jääkylmällä vedellä. Se on ensimmäinen juttu, jolla lähtee päivä käyntiin. Koitan olla kiitollinen siitä, että saan herätä uuteen päivään.

– Minulle on tärkeätä oikeudenmukaisuus ja rehellisyys itseäni kohtaan. Harva pysähtyy tänä päivänä miettimään, mitä oikeasti kuuluu. Minä pyrin siihen.

Syksystä nauttiva Marianne on lähdössä ensi viikolla yöksi suolle.

– Kun minua pyydettiin mukaan, olin aluksi, että apua ja mietin, selviänkö sieltä hengissä takaisin. Selviytyjissä selvisin 33 päivää hengissä, mutta siellä ei ollut suota, vaan kovaa maata ja kalliota.

– Tarkoitus on mennä pariksi tunniksi suolle ja nukkua yö laavussa. Saa nähdä, millainen reissu on tulossa. Kuulemma, kun siellä käy, niin ei ole enää sama ihminen.

Lue myös:

Selviytyjät-tähti Marianne Kiukkonen sai veritulpan suuren leikkauksen seurauksena – urheilukielto synnytti taiteellisen ammatin!

Seiska: Marianne Kiukkosella todettiin syöpä keskellä raskasta elämäntilannetta – avautuu vuosien takaisista kokemuksistaan