Fitness-kaunotar ja somevaikuttaja Sofia Belórf kertoo sairastuneensa ahdistuneisuushäiriöön fitness-uran alussa. Se ilmeni muun muassa paniikkikohtauksina julkisilla paikoilla.

– Sain ensimmäisen kohtauksen, kun olin menossa ratikalla hammaslääkäriin. Minulla tuli ratikassa olo, että minun on pakko päästä ulos: en saanut henkeä ja tuntui, että kaikki ihmiset tuijottavat minua, enkä siinä vaiheessa edes ollut näin isosti julkisuudessa. Kohtaus kesti 20-30 minuuttia, Sofia kertoo Metropolille pitämässä vlogissaan.

Sofia sinnitteli pitkään ennen kuin haki apua kohtauksiinsa. Hän sai paniikkikohtauksiin lääkityksen.

– Minun olisi pitänyt hakea aikaisemmin apua. Ajattelin, että ihmiset pitävät minua hulluna, jos käyn puhumassa asiasta ammattilaisten kanssa. Se ei ole kuitenkaan niin.

Suomen rikoshistorian suurimman huumejutun, Katiska-vyyhdin, paljastuttua sairaus paheni Sofian kohdalla.

– En saanut vuosiin kohtauksia, kunnes reilu vuosi sitten kohtaukset palasivat. Kun jouduin Katiska-vyyhdin myötä eroon silloisesta miesystävästäni Nikosta, kohtaukset lisääntyivät huomattavissa määrin. Pahinta on ollut, etten ole pystynyt suoriutumaan päivittäisistä askareista sairauden takia. Se on vienyt hetkellisesti elämisestä ilon, Sofia kertoo.

Katso Sofian uusin vlogi täältä.