Somevaikuttaja Sofia Belórfin matka Dubaihin yhdessä Stefan Thermanin kanssa on kuohuttanut ihmisiä kuluvalla viikolla varsinkin sosiaalisessa mediassa. Sofian julkaisemiin Instagram-kuviin on kirjoitettu useita kommentteja, joissa ihmetellään kaunottaren matkakohteen valintaa.

Ymmärrystä ei heru muun muassa siksi, että Dubain ihmisoikeustilanne on huolestuttava ja otsikoihin on noussut myös oletetusti vankina pidettävän prinsessa Latifa Al Maktoumin kohtalo.

Sofia ei ole juuri ottanut kantaa kommentointiin. Erääseen kommenttiin hän yllättäen vastasi, kun kommentissa kaunottaren käytöstä kuvailtiin sydämettömäksi.

– Kaunis olet, mutta melko sydämetöntä käytöstä mennä just Dubaihin kuvaamaan naisena itseään, kun naisen ihmisoikeudet ovat mitä ovat. Onko niin, että naisilla ja niiden oikeuksilla ei ole väliä, kunhan itse saan aurinkoa ja täydellisen aamiaisen, ihmettelee yksi kommentoijista.

Sofia vastasi kommenttiin napakasti, mutta ystävällisesti.

– Kiitos! Varmaan mun elämän tarkoitus, tai edes loman, ei ole auringonotto tai täydellinen aamiainen – sen nyt varmaan tajuaa jokainen älyllinen ihminen.

– Ja aika kovaa kutsua sydämettömäksi kun matkustaa Dubaihin – sillä ei varmaan ole mitään tekemistä asian kanssa. Ihmisoikeudet kun ei taida olla mun loma/työmatkoista kiinni…

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien emiraatteja ja niistä varsinkin Dubaita on kritisoitu ihmisoikeuksien puutteesta. Dubain asukkaista noin 80 prosenttia on ulkomaalaisia työläisiä ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet heidän elinolojaan.

Lisäksi Dubain lainsäädäntö ja sosiaaliset normit perustuvat šaria-lakiin, joka ei länsimaalaisesti katsottuna ole varsinkaan naisia ja lapsia ajatellen ihanteellinen.

Lue myös:

Sofia Belórfin Dubain matkalle rajua kritiikkiä – eikä vain rajoitusten takia: ”Puhukaa siellä Latifan puolesta!”

Jättiyllätys! Stefan Therman teki satojen tuhansien eurojen hankinnan Dubaista – somejulkaisuissa mukana myös Sofia Belórf!