Vuoden 2021 Diili-ohjelman voittanut yrittäjä Sointu Borg avautuu tuoreessa Rohkaisuryyppy-podcastin jaksossa esikoiskirjansa julkaisusta. Borgin teos Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut? nousi nopeasti suureksi puheenaiheeksi mediassa, sillä Borg kertoo siinä rehellisesti oman näkökulmansa Diili-ohjelman jälkeisistä tapahtumista.

Borg paljasti kirjassaan kohdanneensa epäasiallista käytöstä entisen esimiehensä suunnalta. Borg ei mainitse esimiehensä nimeä kirjassa, mutta yleisen tiedon mukaan kyseessä oli mediapersoona ja sarjayrittäjä Jaajo Linnonmaa.

Borgille luvattiin Diili-voiton palkinnoksi kehitysjohtajan paikka Linnonmaan yrityksessä. Kirjasta kuitenkin selviää, ettei Borg koskaan saanut paikasta asiamukaista palkkaa tai kunnollista työsopimusta.

Aiemmin aihetta on käsitelty mediassa enemmän Linnonmaan näkökulmasta. Julkisuudessa on puitu muun muassa sitä, kuinka ”Borg on ollut niin hankala”.

– Minähän ammuin tämän (väitteen) sitten alas, Borg toteaa suoraan Rohkaisyryyppy-podcastissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Samassa podcastissa Borg paljastaa kokeneensa hyvin voimakkaita tunteita kirjan julkaisupäivänä 7. syyskuuta. Hän kertoo olleensa jopa ahdistunut.

– Kun kirja tuli ulos, tiesin, että tulee suuttumusta ja pettymystä vastapuolella, Borg avaa.

Borg sanoo tuntevansa edelleen kirjan julkaisemisesta syyllisyyttä, vaikka hän tietää, ettei hänen tarvitsisi näin kokea.

– Tunnen syyllisyyttä, nainen myöntää.

– Joudun sanomaan itselleni, että Sointu, et ole tehnyt mitään väärää. Olet sanoittanut oman totuutesi, pitänyt puoliasi etkä ole tehnyt mitään suurta syntiä, Borg summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Sointu Borg julkaisi harvinaisen yhteiskuvan kuvankauniin pikkusiskonsa kanssa – ”Oli kovat pippalot”

Sointu Borg ja Heli Palsanmäki lataavat suoran mielipiteensä Jaajo Linnonmaasta – ”Minä en olisi kestänyt”