Janne ”Nacci” Tranberg oli MTV3-kanavan Rikospaikka True Crime Scene Suomi -ohjelmassa haastattelussa.

Katiska-vyyhdin yksi pääepäilyistä istui tutkintavankeudessa vuoden 2019 syksystä saakka ja pääsi vapaalle jalalle kesäkuussa 2020.

Katiska-syytteen mukaan Janne Tranberg ja Niko Ranta-aho ovat yhteystuumin tuoneet satojentuhansien eurojen edestä huumeita Suomeen. Niko Ranta-aho myönsi lopulta kaikki syystteet, mutta Nacci pidättäytyy syyttömyytensä takana.

— Jos seuraat joitakin asioita hyvin läheltä, ulkopuolisilla saattaa tulla käsitys että on osallistunut. En ole sillä tavalla osallistunut, että tarttisi 13 vuotta antaa, Nacci kertoo haastattelussa.

— Tunnustamisten myötä minun mielestä se yhdessä tekeminen on poistunut sieltä, kun Ranta-aho on osannut kertoa hyvin yksityiskohtaisesti kaikki tapahtumat hankinnasta, maahantuonnista ja levittämisestä vain niin, kuin tekijä voisi tietää.

Yksi kysymys nousee ylitse muiden; suojeliko Ranta-aho Naccia tunnustaessaan syyteet? Nacci sanoo tämän olevan automaattisesti syyttäjän ensiväite joutuessaan hankalaan tilanteeseen, kun tulee yllättävä tunnustaminen kesken oikeudenkäynnin.

— Syntyy käsitys että tää ei ole uskottavaa. No, ajatellaan asiaan niin, että mies palauttaa yli 60 kiloa kovimpia huumeita mitä on olemassa, niitten arvo on monta miljoonaa euroa. Mun mielestä se on todella uskottavaa silloin, Nacci selvitti.

Lue lisää:
MTV: Janne ”Nacci” Tranbergin viestit Niko Ranta-ahon siskolle: ”Mä ajattelen sua” – Sisko myönsi läheiset välit!