Supersuosittu Sohvaperunat-sarja palaa Ylen ohjelmistoon helmikuussa. Sohvaperunoissa nähdään uudella kaudella peräti kahdeksan uutta kasvoa.

Kaikki uudet sohvaperunat tulevat Helsingistä. Heitä ovat Siva ja Michael, Sari ja Marjo, Hamza ja Mihret sekä Robert ja Tom.

Siva ja Michael

Kuva: YLE / Pyry Pietiläinen

Samassa naapurustossa kasvaneet Siva ja Michael ystävystyivät aikoinaan paikallisella huoltoasemalla, joka toimi alueen nuorten kohtaamispaikkana. Ystävyksiä yhdistää muun muassa viljelypalstaharrastus. Kaksikon arki on hektistä, ja television katselu iltaisin tarjoaa kaivatun aivot narikkaan -hetken.

Sari ja Marjo

Kuva: YLE / Pyry Pietiläinen

Hoitoalalla työskentelevät Sari ja Marjo ovat olleet ystävyksiä jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Sari on innokas neuloja, ja Marjon vapaa-aika sujuu vauhdikkaasti muun muassa kahden koiran kanssa. Sanavalmiit leidit nauttivat televisiotarjonnasta yksin ja yhdessä.

Hamza ja Mihret

Kuva: YLE / Pyry Pietiläinen

Ystävykset Hamza ja Mihret tutustuivat lähes kymmenen vuotta sitten kesäterassilla, kun Mihret vakuuttui Hamzan sheikkaustaidoista. Elämäniloinen kaksikko viettää tiiviisti aikaa yhdessä muun muassa matkustelun ja mökkeilyn parissa. Sohvalla jaetaan ilot ja surut sekä päädytään usein nauruhepuleihin.

Robert ja Tom

Kuva: YLE / Pyry Pietiläinen

Tom ja Robert ovat isä ja poika, joita yhdistää geenien lisäksi muun muassa yhteinen yritystoiminta ja rakkaus eri ruokakulttuureihin ja viineihin. Robert rentoutuu television katselun lisäksi museoissa tai golfkentillä. Tomin mielipuuhiin kuuluu kalastelu mökillä, ja hän on myös intohimoinen kokki. Sympaattinen kaksikko viettää aikaa yhdessä myös esimerkiksi reissaten ja keikoilla käyden.

Edelliskaudelta jatkaa myös joukko tuttuja sohvaperunoita.

Mukana jatkavat Eila ja Minna Lohjalta, Tanja, Sannis ja Ruusa Nousiaisista, Marja ja Eija Ranualta sekä Jorma ja Soile Rovaniemeltä.

Turussa sohvalle istahtavat Jussi-Pekka ja Jarno sekä Laura, Ville ja Aamos. Riihimäellä sohvaperunoina jatkavat Jani ja Simo sekä Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera.

Tampereelta mukana jatkavat Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Oululaisia sohviksia ovat Asta ja Katariina sekä Linda, Jani, Daniel ja Samuel. Hämeenlinnaa edustavat edelleen Juha ja Markus ja Parolaa Mici ja Maicci.

Uusien sohvisten lisäksi Helsingissä jatkavat tuttuun tapaan Salli ja Teemu, Monna ja Iris, Sanna ja Pinja sekä Iida ja Nelli.

Sohvisten edelliskauden Best of -koostejakso nähdään 5. helmikuuta ja uudet jaksot starttaavat tutulla ohjelmapaikalla perjantaina 12. helmikuuta klo 21 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue myös:

Sohvaperunat-Juhani puhuu avoimesti masennuksestaan – tatuoi voimasanan käteensä

Sohvaperunat-tähdestä tuli äiti!