Suomen tunnetuimpiin juontajiin lukeutuva Susanna Laine irtisanoutui Ylen huippusuositusta Puoli seitsemän -ohjelmasta vuonna 2020. Laine kertoi lopettamispäätöksestään julkisesti elokuussa 2020 ja veti viimeisen suoran lähetyksensä saman vuoden lokakuussa.

Useita vuosia ohjelmassa mukana olleen Laineen lopettamispäätös herätti runsaasti huomiota suomalaisten keskuudessa. Asiasta uutisoitiin laajasti, mutta tarkempi syy irtisanoutumiselle tuntui tuolloin jäävän kohuotsikoiden varjoon.

Nyt Laine paljastaa vihdoin koko totuuden lähdöstään uutuuskirjassaan Epätäydellisen naisen itsetunto (Otava). Laine on kirjoittanut kirjan yhdessä psykoterapeutti ja pappi Terhi Ketola-Huttusen kanssa, joka on hänen pitkäaikainen ystävänsä.

Teoksessaan Laine myöntää kärsineensä uupumuksesta jo vuoden ajan ennen irtisanoutumistaan. Hän sanoo elämänsä tuntuneen raskaalta, ja lisäksi hän oli huomannut muistinsa huonontuneen.

Lopulta Laine hakeutui alkukeväästä 2020 lääkäriin, jossa hänelle ehdotettiin kolmen viikon sairauslomaa. Tämä tuntui Laineesta aluksi mahdottomalta ajatukselta, sillä hänen juontoparinsa Mikko Kekäläinen oli samoihin aikoihin Keniassa Nenäpäivä-reissussa.

– Hetken keskustelun jälkeen aloin myöntyä ja tajusin myös, että ehkä selviän vähemmillä kyselyillä, kun molemmat olemme poissa. Minun ei tarvitsisi julkisesti selitellä, että olisin sairauslomalla, koska olin vähän väsynyt, Laine toteaa kirjassaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen Kultainen Venla -gaalassa vuonna 2019. Kuva: AOP

Sairausloma nosti Laineessa pintaan hyvin ristiriitaisia tunteita.

– Tuntui jotenkin hävettävältä, miten olin tällaiseen jamaan itseni päästänyt, enkö aikuisena ihmisenä osannut annostella jaksamistani, hän kuvailee.

– Ja se häpeä, minä en ollut se ihminen, joka jättää laivan ohjaamatta satamaan. Minä kyllä hoidan kaiken, vaikka pää kainalossa. Kolme viikkoa olivat aika tuskaisat. Morkkis siitä, että olin poissa töistä, väritti päiviäni, mutta samalla sain voimia takaisin.

Sairausloman jälkeen Laine ymmärsi, ettei hänen ole pakko jatkaa ohjelmassa koko elämäänsä.

Pitkän pohdinnan jälkeen hän päätti irtisanoutua rakkaasta työstään.

– Tein päätöksen ja kerroin siitä tuottajalleni ja sen jälkeen Mikolle. Tuo päivä oli yksi elämäni vaikeimmista päivistä aikuisiällä.

Laineen lähtö pidettiin salassa useita kuukausia, koska koronapandemian vuoksi hän jatkoikin ohjelmassa sovittua pidempään.

Laineen tilalle Puoli seitsemän -ohjelman juontajaksi astui Ella Kanninen, joka on juontanut sarjaa vuosina 2013 2014.

Lue myös:

Susanna Laine avautui tv:ssä intiimikohtausten kuvaamisesta Konsta Hietasen kanssa: ”Tämä on juuri sitä, mitä haluan”

Susanna Laine karkasi hulppealle lemmenlomalle Petri Nygårdin kanssa – harvinaista kuvamateriaalia julki!