Viihteen sekatyöläinen Susanna Laine on tällä hetkellä monessa mukana. Televisiossa hänet nähdään tänä keväänä sekä MTV3-kanavan suositussa Salatut elämät -sarjassa näyttelijänä että Nelosella Farmi-ohjelman uutena juontajana. 

Seinäjoelta lähtöisin oleva Susanna nautti Farmi-ohjelman kuvauksista maalaismaisemissa.

– Farmi oli ohjelmana heti mieleeni, koska olin tykännyt aiemmista tuotantokausista. Kyseessä on hyvän mielen tosi-tv-ohjelma, jossa viedään kaupunkilaisia maaseudulle ja laitetaan heidät hommiin, Susanna kertoo Metropolille

– Maaseutu on lähellä omaa sydäntäni. Isovanhempani ovat omistaneet maatilan, joten lapsena on tullut vietettyä aikaa maalaismaisemissa. Olen ollut kuitenkin hyvin nuori, joten minulla ei ole niistä ajoista konkreettisia muistikuvia. 

Susanna uskoo, että olisi maatilan emäntänä mahdollisimman touhukas ja reipas. 

– Maatilan pyörittäminen on kovaa duunia. He eivät tunne vapaapäiviä tai lomia, sillä töitä pitää tehdä joka päivä. En osaa sanoa, olisiko minusta maatalon emännäksi. 

Kuva: Nelonen

Susanna myöntää, että hänen elämänsä on ollut hyvin hektistä sen jälkeen, kun hän jättäytyi pois Puoli seitsemän -ohjelmasta viime vuonna. 

– Viime syksy oli todella kiireinen, kun oli monta työprojektia päällekkäin. Välillä on ollut myös ajanjaksoja, jolloin on ollut vähemmän töitä. 

– Olen tehnyt kirjaa koko viime vuoden, joten olen käyttänyt suurimman osan vapaa-ajasta sen työstämiseen. Toki on päiviä, jolloin olen miettinyt, miten saan kaiken tehtyä. Olen kuitenkin tyytyväinen nykyiseen elämäntilanteeseeni, sillä töitä ei ole liian vähän eikä myöskään liikaa.

Susanna on näytellyt Salatuissa elämissä viime syksystä lähtien Marikaa, joka on kamppaillut suhdekiemuroiden kanssa. Salattujen elämien myötä etenkin nuorempi yleisö on ruvennut kiinnittämään huomion Susannaan. 

– Olen aiemmin ollut ohjelmissa, jota nuoriso ei pakosti katso. Nyt nuoremmatkin ihmiset laittavat minulle viestiä somen kautta, Susanna toteaa. 

Julkisuus on ollut osa Susannan arkea jo lähes 20 vuotta. Hän nousi julkisuuteen vuonna 2005, jolloin sijoittui Miss Suomi -kilpailussa toiseksi perintöprinsessaksi. 

– Olen ollut sen verran pitkään julkisuudessa, etten mieti koko asiaa. Sen muistaa sitten kun joku tuntematon ihminen tulee juttelemaan tai pyytämään yhteiskuvaa, mutta omassa arjessa asiaa ei liiemmin ajattele.

Hiljattain romanssihuhujen keskelle joutunut Susanna on päättänyt, ettei hän puhu parisuhde-elämästään. Hän näkee julkisuudessa hyvät ja huonot puolet.

– Julkisuudesta oli etenkin uran alussa merkittävää hyötyä töiden saamisessa. Haittana näen sen, että esille kaivetaan sellaisia asioita, mistä en pakosti halua puhua tai ihmiset kommentoivat asioita, mitä ajattelevat minusta. Vuosien mittaan kaikkeen on jo tottunut. En koe julkisuutta mitenkään raskaana asiana.

Lue myös:

Dubaista kotiin palannut Susanna Laine julkaisi paljonpuhuvan kuvan – vastaanotto poikkeuksellisen ankea: ”Suomirokkia ja lonkeroa”

Seiska: Susanna Laineella salasuhde räppäri Petri Nygårdin kanssa

Susanna Laine 40 vuotta! – Vappu Pimiä ylistää ystäväänsä – ”Mun rakas waiffi!”