Mallina ja vaatealan yrittäjänä tunnettu Susanna Penttilä nousi aikoinaan julkisuuteen poseerattuaan Yhdysvaltojen Playboy-lehdessä vuosina 2004-2006.

Penttilä muistelee taannoisia Playboy-kuvauksiaan lämmöllä ja ajattelee niitä seuranneen huomion tarjonneen hänelle paljon arvokkaita kokemuksia elämässä.

– Oli erittäin hienoa päästä kuvaamaan niin suurelle lehdelle. Minulle on jäänyt tilanteesta ainoastaan myönteiset fiilikset, Penttilä iloitsee Metropolille.

– Playboyssa poseeraamisen ansioista olen esimerkiksi saanut osallistua useisiin erilaisiin tv-ohjelmiin, jotka ovat nekin olleet todella upeita kokemuksia, hän hehkuttaa ja lisää:

– En siis missään nimessä jättäisi mitään pois, vaikka nyt saisin.

Kaikista mielenkiintoisinta Penttilän mielestä kuvauksissa oli se, että otokset napattiin perinteisellä tavalla filmille, eikä niitä päässyt katsomaan etukäteen.

– Kuvat teetettiin vasta myöhemmin, Penttilä avaa.

– Oli jännittävää päästä seuraamaan, kuinka ympärilläni työskenteli kymmenittäin eri ihmisiä. Oli paljon valomiehiä, sillä ennen photoshopin keksimistä piti kaikki rakentaa paikan päällä valojen avulla. Kuvia ei pystynyt enää jälkeenpäin muokkaamaan.

Kuva: All Over Press

Penttilä nostaa esille sen, kuinka aikaisemmin mallien piti kuvauksissa olla oikeasti hyvässä kunnossa.

– Minun ei tarvinnut laihduttaa, sillä olen luonnostani ollut aina hyvin pienikokoinen. Mutta muistan, kuinka minun täytyi treenata hulluna, sillä olisi ollut törkeää aiheuttaa pettymys lehdelle. Silloin lihaksia ei nimittäin voinut lisätä kuviin jälkikäteen, vaan sinä näytit juuri siltä miltä sillä hetkellä satuit näyttämään, Penttilä huomauttaa.

Penttilä kertoo ymmärtävänsä nykynuorison paineita. Hän uskoo vahvasti, että ulkonäköön liittyvät odotukset ovat tänä päivänä suurempia kuin aikaisemmin.

– Elämme niin hurjassa maailmassa! Penttilä tuhahtaa.

– Filtterit Instagramissa ja Snapchatissa mahdollistavat sen, että minäkin saan muokattua itsestäni muutamassa sekunnissa vaikkapa Jennifer Lopezin näköisen. Monen nuoren on varmasti vaikeaa erottaa, että mikä on aitoa ja mikä ei.

Kuva: All Over Press

Penttilä toivoo ihmisten ymmärtävän, että somemaailma on täysin erillinen todellisuudesta.

– Kyllä minäkin käytän niitä filttereitä, pakko myöntää. Ei filttereissä sinänsä mielestäni mitään paha ole, mutta olisi tärkeää tiedostaa, että kaikki ei ole sitä miltä somessa näyttää, nainen summaa.

Lue myös:

IL: Susanna Penttilä paljastaa taustoja Playboy-kuvistaan: ”Olin alasti Eiffel-tornin edessä ja Champs-Élyseellä”

Huh mikä vartalo! Susanna Penttilän muodokkaat kuvat sykähdyttävät: ”Suomen oma Kylie Minogue!”