Rakastettu radiojuontaja ja mediapersoona Suvi Hartlin on joutunut erikoisen kohun keskiöön.

Ikävä tilanne sai alkunsa, kun Hartlin julkaisi oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa kuvakaappauksen ahdistavasta seksiviestistä, jonka hän oli vastaanottanut eräältä seuraajaltaan. Alatyylisessä viestissä miespuolinen henkilö kertoi muun muassa haluavansa seurustella Hartlinin kanssa. Mies jätti viestinsä loppuun myös puhelinnumeronsa.

Kuvakaappauksensa ohessa Hartlin muistutti seuraajiaan asiallisesta käytöksestä sosiaalisessa mediassa. Hän jätti näkyville miehen nimen, mutta peitti tämän puhelinnumeron.

Pian julkaisunsa jälkeen Hartlin oli saanut puhelun iltapäivälehdestä, jossa kerrottiin naisen syyllistyneen rikokseen. Tämä hämmensi Hartlinia suuresti, ja nyt hän ottaakin kantaa tapaukseen Instagramiin julkaisemallaan videolla.

– Sanottin, että päivää, ja kysyttiin, että ymmärrätkö millaisen rikoksen olet tehnyt, kun olet julkaissut tällaisen viestin, Hartlin kuvailee saamaansa soittoa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Videollaan Hartlin myöntää syyllistyneensä rikokseen. Samalla hän kuitenkin painottaa tilanteen olevan hänen mielestään täysin absurdi.

– Tilanne on siis nyt todellakin niin päälalellaan, että Suomen lainsäädännössä sanotaan, että ei ole ok julkaista viestejä, jotka on tarkoitettu henkilökohtaiseksi. Ja minä nyt kuitenkin tein niin. Joten olen tehnyt rikoksen, Hartlin huokaa.

– Sen sijaan se perverssi, joka lähetti viestin, ei ole tehnyt mitään rikosta, hän lisää epäuskoisena.

Hartlin ei koe tehneensä asiassa mitään väärin.

– Edelleenkin tekisin sen uudelleen. Minua ei kaduta mikään, koska näitä vastaan on taisteltava. Tämä ei ole jumankauta ok.

Suomessa astuu ensi vuonna voimaan lakimuutos, jonka myötä lainsäädäntö koskien seksuaalista ahdistelua kiristyy. Tällöin myös seksiviestien lähettämisestä ilman toisen suostumusta voi saada tuomion.

Hartlin painottaa aikovansa tulevaisuudessa lähettää kaikki saamansa ahdisteluviestit poliisille. Hän kannustaa myös vanhempia ottamaan lastensa kanssa puheeksi netissä tapahtuvan häirinnän.

Näet videon alta tai täällä.

Hartlinin koskettava video on kerännyt valtavan määrän rohkaisevia ja ylistäviä kommentteja radiojuontajan seuraalijta.

– Sä toimit oikein. Häpeä sille, joka soittaa poliisit, toimittaja Anna Perho kirjoittaa.

– Suvi, täällä ei valikossa ole niin isoa peukkua kuin haluaisin sulle lähettää. Niin tärkeä puheenvuoro, kommentoi radiojuontaja Minna Kuukka sydänemojin kera.

– Näin sitä maailmaa muutetaan, muotoilee mediapersoona Karoliina Tuominen.

– Täysi tuki sinun toiminnalle Suvi. Hyvää joulunaikaa! eräs seuraaja toivottaa.

– Hyvä Suvi! Onneksi laki muuttuu tammikuusta. Tärkeä puheenvuoro!

– Hyvä! Olet rohkea! Hän sai mitä ansaitsi! Seksuaalisia ahdistelijoita ei pidä taputella päähän.

– Olet tosi upea ja rohkea, kun nostit asian julkisuuteen. Josko nyt muutkin uskaltaa puhua asiasta. Voimia sinulle.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Suvi Hartlin julkaisi harvinaisen yhteiskuvan julkisuudesta tutun rakkaansa kanssa – juhli bikinit yllään vaahtobileissä!

Suvi Hartlin muistelee vakavaa sairastumistaan lomamatkalla – oireita hoidettiin solumyrkyillä: ”Onneksi keho reagoi hyvin”