suvi-pitkanen-raskaus
Suvi Pitkäsen raskaus on puolessa välissä ja lapsen sukupuoli on nyt tiedossa. Suvi ilmoitti blogissaan, että hänen tyttärelleen on tulossa sisar. Suvin terveysongelmat ovat pahentuneet raskauden aikana, eikä Suvi ole varma johtuvatko ne raskaudesta, vai hänen hormoniarvoistaan, joihin ei vieläkään ole saattu selvyyttä.
Suvin kaksi vuotta sitten kokeneen keskenmenon sekä nykyisten terveysongelmien vuoksi raskautta ja sikiön tilaa seurataan nyt erityisen tarkasti. Suvi paljastaa, että raskausaika ei ole ollut helppoa.
– Väsymys ja paha olo ovat piinanneet minua alusta asti. Nyt pahoinvointi on hieman väistynyt mutta esiintyy voimakkaana väsymyksen yhteydessä. Väsymys on ajoittain suorastaan TAPPAVAA! Ikävä kyllä se on enemmän sääntö kuin poikkeus että olen todella uupunut. Olo on kuin jatkuvassa krapulassa. Uupus on ajoittain ollut todella rajua, fyysisesti kroppa on todella koetuksella ja oireilee voimakkaasti. Uupumus aiheuttaa välillä myös turhautumista ja kiristää pinnaa aika huolella. Välillä on todella vaikea keskittyä oikein mihinkään kun silmät painaa eikä pää pelaa, keho pistää vastaan joka askeleella ja kun jotain järkevää pitäisi tehdä, päässä vaan humisee! Onneksi niitä hyviäkin päiviä on ettei ihan joka päivä ole tälläistä helvettiä. :)

Suvin hormoniarvoja tutkitaan jälleen tarkemmin ja hän harrastaa aktiivisesti liikuntaa, mutta liikunnan aikana ilmenneet kivut ovat alkaneet huolestuttaa häntä.
– Mitä pidemmälle raskaus on nyt edennyt, on mulla alkanut esiintyä kipuja rasituksen yhteydessä. Tämä on juuri se mitä pelkäsin viimeksikin. Safinaa odottaessa mulla ei ilmennyt mitään ennenkuin ihan viime metreillä. Nyt voimakkaita nivus- ja alavatsakipuja saattaa ilmetä ihan kiireisen työpäivänkin aikana. Kipuja on alkanut esiintyä aika helposti, joka kävely saattaa aiheuttaa voimakasta kipuilua jos kävelen yhtään liian ripeästi. Salilla kipuja ilmenee lähes välittömästi vaikka treenaisin hauista.
Suvi on alkanut liikkua ja treenata kuntosalilla huomattavasti rauhallisemmin. Hän on myös jo vähentänyt töitään ja aikoo pitää kunnon äitiysloman.
– Tällä kertaa haluan jäädä myös äitiyslomalle. Viimeksi olin ehkä niin nuori etten ymmärtänyt malttaa ja nauttia tarpeeksi lapsen vauva-ajasta. Oli kauhea kiire töihin. No, sillon oli kyllä ”pieni” taloudellinen painekin mennä töihin nopeasti takaisin. Nyt näin ei ole ja aion nauttia äitiyslomastani! Haluan hetkeksi keskittyä vain olemaan ÄITI pienille tytöilleni.
Suvi uskoo, että meneillään oleva raskaus on hänen viimeisensä.
– Raskaus on ihanaa ja kamalaa aikaa. Mitä todennäköisimmin tämä on elämäni viimeinen raskaus ja aion nauttia siitä tästä väsymyksestä ja pahasta olosta huolimatta!
Lue koko kirjoitus ”IHANA, kamala odotus” Suvi Pitkäsen blogista!
 
Kuva: Suvi Pitkäsen kotisivut