Sanoittajamestari Veikko ”Vexi” Salmi kuoli tiistaiaamuna Helsingin Terhokodissa nopeasti edenneeseen vaikeaan sairauteen. Mies oli kuollessaan 77-vuotias.

— Me läheiset ehdimme jättää isälle hyvästit, Vexin poika Topi Salmi sanoo Iltalehdelle.

Laulaja Suvi Teräsniska julkaisi koskettavan tekstin Vexin kuoleman jälkeen Instagram-tililleen.

— Hyvää matkaa Vexi, Suvi aloittaa.

— Muistan kun soitettiin sulle studiosta kun Hei mummoa äänitettiin. Mua vähän pelotti kyseenalaistaa sanavalintojasi toisen säkeistön osalta, kun teksti kuului alunperin ”Nyt yksinäisen mökin kaamos saartaa, päivisin on hetken hämärää…”

— Minä sanoin että tästä saa sen käsityksen niin kuin mitään kaamosta ei olisikaan. Sanoit että selvä muutetaan se sitten muotoon ”päivisin on pelkkää hämärää…”

— Asia oli loppuunkäsitelty. Sinä kiitit ja toivotit onnea tulevaan. Kukaan ei siinä vaiheessa ymmärtänyt millaista jouluhittiä olimme tekemässä.

— Toivon sinun matkallesi valoa ja kirkkautta. Sulla ja Ollilla oli merkillinen yhteys, josta hän aina puhui. Ehkä se tuo teidät, murheellisten laulujen miehet jälleen yhteen. Kerro terveisiä.

Suvi viittaa tekstissä edesmenneeseen Yö-yhtyeen laulaja-kitaristi Olli Lindholmiin. Olli kuoli 54-vuotiaana vuoden 2019 helmikuussa sairaskohtaukseen.

Katso Suvin muistoteksti kokonaisuudessaan alta.

Jos upotus ei näy selaimellasi, klikkaa tästä.

Lue myös:
Vexi Salmi, 77, on kuollut