Tosi-tv-tähti Sauli Koskinen oli yksi kuumimpia suomalaisia julkkiksia 2010-luvun alkupuoliskolla. Vuoden 2007 Big Brother -voittajana tunnetuksi tullut Koskinen juonsi lukuisia eri televisiosarjoja ja seurusteli syyskuussa Suomeen saapuvan, yhdysvaltalaisen muusikon Adam Lambertin kanssa.

Mitä miehelle kuuluu nyt?

– Hyvää kuuluu, ihan jees lähtenyt vuosi käyntiin, vastaa Koskinen rennolla ja iloisella äänellä puhelimeen.

Hän on juuri saapunut kotiin aamupäivän menoistaan ja valmistaa itselleen lounasta ennen seuraavaa tapaamista. Tänään menussa on linssibolognesea, Koskisen uutta lempiruokaa.

– Olen syönyt vegaanisesti nyt viisi viikkoa ja olo on todella hyvä ja freesi. Aloitin kasvisruokavalion ihan vain omaksi ilokseni, koska halusin nähdä, miten se vaikuttaa jaksamiseeni. Lisäksi olen hieman tutkinut asiaa ja todennut, että me ihmiset kulutamme aivan liikaa lihaa. Pärjäämme hyvin myös kasviksilla.

Personal traineriksi kouluttautunut Koskinen väittää vegaanisen ruokavalion jopa parantaneen treenituloksia. Hän on innoissaan myös viime syksynä aloittamastaan joogastaharrastuksesta, ja sen tuomista terveyshyödyistä.

Koskinen nauraa kuvaillessaan nykyistä elämäntapaansa.

– Minähän kuulostan ihan joltain hipiltä! Huomaan kuitenkin, että hiljentyminen ja meditaatio tekevät hyvää minun räiskyvälle persoonalleni. Se tasapainottaa hektisen arjen keskellä. Tänäänkin minun paras ystäväni tuosta naapurista on tulossa luokseni saunomaan ja lisäksi meinaamme pitää yhteisen joogahetken.

– Mutta kyllä minä edelleen tykkään myös bilettää, Koskinen vakuuttaa.

Adam Lambertin ja Koskisen muutaman vuoden kestänyt suhde päättyi eroon vuonna 2013. Millaiset välit ex-pariskunnalla on nykyään?

– Kyllä meillä on aina ollut hyvät välit. Pidämme silloin tällöin yhteyttä, mutta nyt emme ole pariin vuoteen nähneet.

Aikooko Koskinen mennä katsomaan Lambertia Helsingin Jäähallille syyskuun 12. päivänä?

– Tarkoitus olisi, mutta en osaa vielä täysin varmuudella sanoa. Olen tällainen hetkessä eläjä, teen asioita, jotka juuri silloin tuntuvat hyvältä.

Onko Koskisella nyt joku mies kuvioissa?

– Ei, ihan sinkku olen. Mielestäni on helppoa ja vapauttavaa olla itsekseen. Saa yksin päättää, mitä tekee ja milloin. Viihdyn hyvin näin.

Koskinen vaikuttaa todellakin olevan onnellinen ja tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseensa. Hän kertoo iloitsevansa suuresti liikunnasta, hyvästä ruoasta ja kauniista kodistaan. Tärkeimpänä arvona elämässä Koskinen mainitsee läheiset ihmiset ympärillään; ystävät, kolme siskoa ja äiti. Heistä hän saa voimaa ja energiaa. Perhettä kohtasi kuitenkin 1,5 vuotta sitten tragedia, kun Koskisten isä kuoli pitkälle edenneeseen syöpään.

– Oli pelottavaa katsoa vierestä, kun läheinen sairastuu, toteaa Koskinen vakavana.

– Elämä on sillä tavalla vähän perseestä, että koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Ahdistavaa, kun siihen ei pysty itse millään tavalla vaikuttamaan.

Koskisen motto tälle vuodelle näyttäisikin olevan ”toimi, ennen kuin on myöhäistä”.

Miehellä on juuri nyt monta rautaa tulessa. Hän postailee aktiivisesti videoita IG-TV:seen ja Youtubeen ja suunnittelee podcastin uudelleen aloittamista. Lisäksi hänellä on tulossa mielenkiintoisia uusia projekteja, joista ei vielä voi puhua enempää.

– Tulevalta vuodelta toivon menestystä ja uusia, kivoja työjuttuja, listaa Koskinen.

– Minua kiinnostaa ottaa selvää asioista, joista en itse tiedä paljoa. Siksi haluan tehdä kanavilleni entistä asiapitoisempaa sisältöä.

Koskinen miettii hetken ja lisää sitten nauraen:

– Kyllä silti sama ”pilke silmäkulmassa” -meininki jatkuu, se on varma.

Haastattelu: Nea Lundström