Suomen ensimmäinen X Factor -laulukilpailu käytiin vuonna 2010. Kilpailun voiton vei tuolloin Elias Hämäläinen, joka tekee nyt paluun musiikkimaailmaan uudella nimellä, Elias ”Eli” Hyle. Eliaksen luotsaama House of Eli -yhtye julkaisee ensimmäisen singlensä Enjoying this perjantaina 28. tammikuuta.

Kappaleen sanoituksesta ja sävellyksestä on vastannut Elias ja tuotannosta maailmallakin suurta mainetta niittävä tuottaja Perttu Kurttila.

– Kolme vuotta sitten kesällä istuin työhuoneellani ja mietin, että minua kiinnostaisi tehdä balladin sijaan menevän tanssilaulun. Kappaleen sanoma on, ettei elämää kannata ottaa liian vakavasti ja yritetään nauttia tästä ajasta, mikä meillä täällä on. Kappaleessa on haikean iloinen sanoma, Elias kertoo tiedotteessa.

Eliaksen lisäksi House of Eli -yhtyeessä vaikuttavat Rasmus Rosendahl (kitara), Tuomas ”Gary” Keskinen (kitara ja koneet) ja Jarkko Rantala (rummut). Ensimmäisen kerran yhtye esiintyy 30.1.2022 Helsingin Olympiastadionilla järjestettävässä Helsinki Ski Weeks -yleisötapahtuman avajaisissa.

– On hienoa, että uuden yhtyeeni ensimmäinen keikka on stadionilla koska laulumme ovat tehty stadioneita varten” Katseemme on tällä hetkellä kansainvälisillä markkinoilla, Saksassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Englannissa. Sen eteen myös teemme tällä hetkellä kovasti töitä. Loppuvuodesta tuleva kappaleemme ”Mystify” kuullaan Suomessa kuvatussa kansainvälisessä elokuvassa ”The Creeps” (näyttelijänä mm. Christopher Lambert) tunnuskappaleena ja siihen kuvataan musiikkivideota, Elias hehkuttaa.

Kuva: Samuli Karala

X Factor -kilpailun voiton jälkeen hän julkaisi suomenkielisen esikoisalbumin Rakkaudesta ja pelosta sekä keikkaili yhtyeensä kanssa.

Uusi musiikki on Eliaksen mukaan huomattavasti oman näköisempää ja henkilökohtaisempaa kuin heti laulukilpailun jälkeen julkaistu.

– Nyt pääsen tekemään ja esittämään musiikkia, mitä haluan – ihan laulukieltä myöden. Silloin minulle sanottiin, että minun pitää esittää suomeksi kappaleita, enkä minä pistänyt vastaan. Laulukilpailu ja sen jälkeinen aika oli kaikin puolin kiva seikkailu, joka kasvatti minua artistina ja pääsin sisään musiikkipiireihin. Meni kuitenkin yli 10 vuotta ennen kuin ollaan tässä pisteessä, että olen valmis julkaisemaan uutta omaa musiikkia uuden yhtyeeni kanssa, Elias kertoo.

Kuva: Samuli Karala

Lue myös:

Mikä jättiyllätys! Pyhimys asteli BB-taloon erikoisen tehtävän kanssa

Sanni joutui omalla keikallaan onnettomuuteen – ”Sinä et v*tun luuseri lähde minnekään”

Anna Puun ja Jukka Immosen vauva syntyi – julkaisi herkän kuvan tulokkaasta