Iskelmälaulaja Tauno ”Tauski” Peltonen, 58, on kertonut Facebook-tilillään laihduttaneensa reilun vuoden aikana jopa 25 kiloa.

Laulajan mukaan kaikki alkoi syksyllä 2019, kun hän palasi kotiin risteilyltä ja kävi vaa’alla, joka näytti 117 kiloa.

– Krapulaoireita oli ollut noin 2 vuotta, vaikka en sinä aikana ollut juonut alkoholia kertaakaan. Katsoin peiliin, löin kämmenellä poskeeni ja sanoin taistele Peltonen, hän muistelee.

Tuolloin hän päätti aloittaa laihduttamisen. Kuukautta myöhemmin vaaka näyttikin jo 107 kiloa, eli 10 kiloa vähemmän kuin lähtötilanteessa.

– Päätökseni koveni, koska hyvinvointi oli jo reilusti voittanut ja tuntuvaa jokapäiväisessä elämässäni. Jouluna söin tuunattua kalkkunaa ja nauroin kaikille, että kun lähden uudenvuoden keikalle olen saatana niin laiha, että lihaa ei ole enää kuin kielenpäässä, Tauski kirjoittaa.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Painoa lähti jopa 25 kiloa

Vuodenvaihteessa 2019–2020 laulaja hyppäsi vaa’alle uudemman kerran. Tuolloin paino oli pudonnut 99,8 kiloon, ja Tauski kertookin olleensa siitä niin iloinen, että hyppäsi ikkunasta ulos ja juoksi väsymättä 30 minuutin ajan hyppien ja karjuen.

Laihdutusurakka ei kuitenkaan päättynyt vielä tuohon, vaan se on jatkunut tähän päivään saakka.

– Tänä aamuna kun heräsin vaaka näyttää lukemaa 92 kg, Tauski paljastaa 5. tammikuuta 2021 julkaisemassaan päivityksessä.

Yhteensä painoa on tippunut siis reilun vuoden aikana huimat 25 kiloa.

– Tämä on mun tapa hoitaa asioita, kun päätän jotain myös teen sen ja ihan itse. Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka ette edes yrittäneet tukea, opastaa tai kannustaa kertaakaan, koska en olisi ollut itse voittaja oman ongelmani kanssa, Tauski toteaa urakkansa jäljiltä.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa kuvan myös täältä.

Hän painottaa, että jos ihminen itse syö itsensä ylipainoiseksi, on tämän osattava myös hankkiutua ylimääräisistä kiloista itse eroon. Tauski paljastaa, ettei noudattanut mitään erityisiä ohjeita painoa pudottaessaan.

– Tänään sanon itselleni sekä rakkailleni, tämä oli elämäni pienin mutta paras projekti, mitä olen koskaan tehnyt itseni hyväksi, hän päättää pitkän kirjoituksensa.

Tauskin kirjoitus on saanut paljon tukea tämän Facebook-seuraajilta, ja moni onkin ennättänyt kehumaan miehen suoritusta kommenteissa.

– Mahtava juttu, eräs hehkuttaa.

– Niin upeaa Tauski, olet voittaja, toinen iloitsee.

– Hienoa ja näinhän se on, että kukaan ei tee mitään puolestasi, kaikki lähtee itsestä, kolmas muistuttaa.

Tältä Tauski näyttää nykyään. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Lue myös:

Niko Ranta-ahon seurueen illanvietto Dubaissa meni överiksi – rikkoivat satoja lautasia luksusravintolassa

Tauski Peltonen meni kihloihin ex-vaimonsa Henna Peltosen kanssa: ”Kosinta tapahtui sängyssä”

Riina-Maija Palanderin raju tilitys: ”Minulta on viety kaikki julmalla tavalla ilman inhimillisyyttä”