Salatut elämät -sarjasta suomalaisille tunnetuksi tullut näyttelijä ja tanssija Tiia Elg kertoo Instagramissa poikkeuksellisen avoimesti saamastaan vihapalautteesta. Elg on julkaissut postauksen, jonka oheen hän on lisännyt tuntemattomien ihmisten nettiin kirjoittamia kommentteja koskien hänen ulkonäköään.

Elg sanoo olevansa hämmästynyt siitä, kuinka harvoin hän saa palautetta näyttelijäntyöstään. Ihmiset tuntuvat kritisoivan usein ainoastaan hänen ulkoista olemustaan.

– Mä olen ammatissa, jossa kehon ja ulkonäön kommentointi on valitettavan arkipäivää. Olen ammatissa, jossa ulkonäkö on toisarvoinen asia, mutta olen ammatissa, jossa se nostetaan kuitenkin jatkuvasti tikun nokkaan. Kritiikki harvoin, jos koskaan, on koskenut mun työtä, Elg kirjoittaa Instagram-julkaisunsa yhteydessä.

Näyttelijä huomauttaa, että koska hänen ammattinsa on julkinen, kuvittelevat ihmiset voivansa kohdella häntä miten sattuu.

– Mä en saa pahoittaa siitä mieltäni, koska olen itseni tähän ”asemaan” tunkenut. Mun ammatti on julkinen, joten mun keho ja ulkonäkö on julkinen. Julkinen eli se kuuluu kaikille? Minä, Tiia, tytär, sisko, vaimo, äiti, olen yleistä riistaa, jonka saa repiä rikki sanoin. Mun päälle saa sylkeä loukkaavia lauseita, koska mun keho kuuluu kaikille.

Elgin julkaisemissa kommenteissa arvostellaan muun muassa Elgin kasvoja, pituutta, ääntä ja hampaita.

– Mä olen lähes kymmenen vuoden ajan kuunnellut vastaavaa kulunutta mantraa. Kaikkeen tottuu. Turtuu.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vuonna 2019 Elg synnytti ensimmäisen lapsena, ja tämä on muuttanut hänen suhtautumistaan vihakommentteihin.

– En voi olla ajattelematta, mitä jos joku puhuisi mun lapsesta noin? Mitä jos mä kirjoittelisin jonkun tyttärestä tai pojasta, jonkun lapsesta julkisesti noin? Mitä jos mä kirjoittelisin toisesta naisesta julkisesti noin? Nöyryyttäisin jonkun siskoa, veljeä. Rääpisin likaista suutani julkisesti keskustelupalstoilla! Jättäisin tunkkaiset ajatukseni kaikkien luettavaksi. Mitä mun sielussa liikkuisi, jos ottaisin asiakseni mennä häpäisemään toinen ihminen?

Elg toteaa suoraan tuntemattomien ihmisten vihakommentoinnin ällöttävän häntä.

Postauksensa päätteeksi Elg korostaa omien rajojen asettamisen tärkeyttä.

– Mitä tulee someen. Se, mitä mä päätän näyttää täällä itsestäni ja kehostani tai päätän olla näyttämättä, ei ole kenenkään muun asia. Mun rajaus, mun rajat, mun valinta, mun päätös, mun elämä, mun keho, Elg listaa.

– Minkä sallit muille, sallit itsellesi. Miten kohtelet muita, kohtelet itseäsi. Kunnioita itseäsi, kunnioitat muita, hän summaa.

Lue myös:

Salatut elämät -tähti Tiia Elg kohtasi rajua somekiusaamista: ”Miksi kenenkään pitäisi olla toisen pahan olon kohteena?”

Salatut elämät -tähti Tiia Elgin mielikuva Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta osoittautui vääräksi: ”Ei se ollut ollenkaan”