Vuoden 2021 Diili-ohjelman voittajana koko Suomelle tunnetuksi tullut yrittäjä Sointu Borg on tänään keskiviikkona (7.9.) julkaissut esikoiskirjansa Röyhkeästi rohkeaKuinka haistattaa asialliset vitut?. Kirja on kuunneltavissa yksinoikeudella Supla-palvelussa.

Tuoreessa teoksessaan Borg käsittelee hyvin avoimesti Diili-voittonsa jälkeisiä tapahtumia ja tuntemuksia. Hän myös kertoo vihdoin koko totuuden hänen ja mediapersoona Jaajo Linnonmaan välisestä yhteistyöstä.

Jaajo Linnonmaata ei mainita kirjassa nimellä.

Kirjassa nouse vahvasti esille se, kuinka huonoa käytöstä Borg on kollegoiltaan kuluneiden kuukausien aikana joutunut kokemaan. Borg pamauttaa suoraan kokeneensa tulleensa ”jopa huijatuksi”.

– Ylläpidän kulissia ja tuntuu kuin kusettaisin kaikkia. Vastailen henkilöhaastatteluissa kysymyksiin kehitysjohtajuudesta, vaikka koko kehitysjohtajan pestiä ei ole edes olemassa, Borg kirjoittaa teoksessaan.

Haasteista huolimatta Borg yritti pysyä optimistisena ja uskoa kaiken muuttuvan paremmaksi ajan kuluessa. Näin ei kuitenkaan koskaan käynyt.

– Asioista ei puhuta suoraan, ideana on leikkiä, että kaikki on kunnossa. Finaalin jälkeen olisi ollut aikaa suunnitella työn alkamista puoli vuotta. En selvästi ole prioriteetti. Esimiestäni ei tunnu kiinnostavan, että kyseessä on oikeasti elämäni ja talouteni. Tarvitsen oikeaa palkkaa, en ympäripyöreitä lupauksia ja korulauseita.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Diilin jälkeen Borg on tehnyt samanaikaisesti puhujakeikkoja, someyhteistöitä, tv-esiintymisiä ja pyörittänyt omaa Viphost Finland Oy -yritystään, jotta saisi rahaa elämiseen. Jatkuva työnteko on vaikuttanut kielteisesti Borgin jaksamiseen ja ihmissuhteisiin.

Borg paljastaa rehkineensä peräti ”14 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa”.

– En näe ystäviäni, ja parisuhdekin on koetuksella. Tiedostan, että noste on pian ohi, joten minulla ei ole aikaa jarrutella, hän kuvailee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Pitkän kypsyttelyn jälkeen Borg päätti jättää kehitysjohtajan paikan. Päätös vaati naiselta ”totaalisen uupumisen”, eikä sen tekeminen ollut aluksi helppoa.

Lopulta Borg oli kuitenkin tyytyväinen valintaansa.

– Enää minun ei tarvitse leikkiä leikkejä. Enää en jaksa suojella ketään, saatikka pelätä arvosteluryöppyä. On aika haistattaa kritiikkikammolle asialliset vitut, Borg lataa.

Lue myös:

Sointu Borg koki suuren romahduksen – puhuu rehellisesti peloistaan: ”Se on v**un kuumottavaa”

Vanha tuttu kommentoi tökerösti Sointu Borgin painoa – nainen lähettää nyt suorat terveiset: ”P***a idea”