Transsukupuolinen korkeushyppääjä Jere Nyström, 16, ehdolla Vuoden esikuvaksi Urheilugaalassa: ”Toivon että ihmiset ymmärtävät”

Korkeushypyssä ikäluokkansa kolminkertainen Suomen mestari Jere Nyström, 16, on ehdolla Urheilugaalassa Vuoden esikuva -palkinnon saajaksi. Hän on kaikkien aikojen nuorin esikuva-ehdokas.

Urheilugaalan kriteereiden mukaan esikuva voi olla aktiivi tai jo uransa lopettanut huippu-urheilija, jonka asenne, käytös, esiintyminen ja teot sopivat kannustavaksi esimerkiksi koko Suomen kansalle ja erityisesti nuorille.

Jere kirjoitti Instagram-tilillään viime vuoden lopulla transsukupuolisuudestaan urheilijana ja kertoi olevansa sinut itsensä kanssa myös urheilumaailmassa.

– Fakta on se että minulla on miehen kroppa ja mieheksi olen syntynyt. Mutta joku kuitenkin sanassa mies/homo ei tunnu oikealta.

Jeren mukaan hän on aina tiennyt olevansa transsukupuolinen, mutta sen sanominen ääneen on tuntunut vaikealta koska hän harrastaa yleisurheilua. Hän kuitenkin kirjoittaa, ettei mikään tai kukaan saa häntä lopettamaan lajia.

– Minulle on täysin fine kilpailla miesten sarjassa. Olen tyytyväinen ihan tällaisena itseeni ja toivon, että ihmiset ymmärtävät.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Urheilugaala järjestetään 14. tammikuuta 2021.

Lue myös:

Pitkän empimisen jälkeen Kaisa Mäkäräinen päätti julkaista hätkähdyttävän kuvan – ”Tässä se vihdoin on!”

Vääristyneestä kehonkuvasta kärsivä Tuure Boelius avoimena kuvankäsittelystään: ”Pienensin itseäni, kunnes olin tyytyväinen”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.