Tuomas Kyrö suivaantui uusista koronarajoitteista: ”Voisiko mitenkään pe**ele toimia järkevämmin?”

Kirjailija Tuomas Kyrö, 46, otti Twitterissä kipakasti kantaa Suomen uusiin koronalinjauksiin, joiden myötä monet korkeakoulut, lukiot ja ammattikoulut ovat siirtyneet etäopetukseen.

Lisäksi ainakin pääkaupunkiseudulla penkkarit ja vanhojen tanssit on peruttu. Myös kuntien organisoitu harrastustoiminta on keskeytetty sisätiloissa ja yli  20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona.

Kyrö viittaa avautumisessaan Helsingin Sanomissa julkaistuun mielipidekirjoitukseen, josta käy ilmi, että pettyneiden opiskelijoiden lisäksi myös monet vanhemmat ovat nyt huolissaan lastensa hyvinvoinnista, kun päivät vietetään käytännössä yksin.

– Lukekaa tämä kirjoitus, hyvät ihmiset. Sanna Marin, Krista Kiuru, Sauli Niinistö, Maria Ohisalo ja muut, joilla valta käyttää päätä, sydäntä ja resursseja. Kapakka auki, koulu kiinni. Voisiko mitenkään, perkele, toimia järkevämmin? Kyrö päivitteli Twitterissä.

Kirjailija myös ihmettelee miksi koulut pidetään kiinni, mutta baarit ja ravintolat saavat olla auki kello 23 saakka.

– En halua kapakoita kiinni. Haluan lukiolaiset jollain tavoin lähiopetukseen. Kivempi sitten mennä kapakkaankin, kun on sosiaalisia suhteita, valkolakki tai muu tutkinto ja suunta. Nyt pääsee ysiltä baariin, ei kouluun.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

IS: Korona kuritti Arttu Wiskarin bisneksiä: ”20 000 euroa vessanpöntöstä alas”

Sara Chafak avautuu pitkittyneistä koronaoireistaan – ”Maku ja haju ei ole vieläkään palautuneet täysin”


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.