Tangokuningatar Arja Koriseva, 55, nähdään tiistaina vieraana Jaana Villasen toimittamassa Huippunaiset-sarjassa AlfaTV-kanavalla. Arja palaa ohjelmassa kuuden vuoden takaiseen ajanjaksoon, jolloin hänellä diagnosoitiin rintasyöpä.

– Halusin olla rehellinen kuuntelijoitani kohtaan, kun sain diagnoosin. En halunnut, että ihmiset ihmettelevät, miksi jään pitkälle tauolle. Syövästä puhutaan paljon ja sairastuminen merkitsee vielä tänäkin päivänä liian monen mielessä heti kuolemaa, Koriseva kertoo ohjelmassa.

Koriseva haluaa puhua avoimesti sairastumisestaan ja tuoda esille faktatietoja. Vaikka laulaja jäi sairastumisen myötä pitkälle tauolle, hän pyrki elämään kotona mahdollisimman normaalia elämää lastensa ja miehensä kanssa.

– En halunnut antaa syövälle valtaa. Pyrin elämään elämääni mahdollisimman normaalisti kotioloissa. Olin ollut valtavan onnellinen, että olin siihen saakka ollut täysin terve.

– Olen aina urheillut ja liikkunut paljon, mutta minulla ei ole siitä huolimatta ole ollut murtumia tai loukkaantumisia. Minulla ei ole edes särkenyt päätä, mitä varten olisin joutunut syömään särkylääkkeitä. Olin ihan kummissani, kun sairastumisen myötä minulle tuotiin lääkkeitä lapiolla. Elämäni mullistui yhdessä hetkessä, Arja kertoo.

Hän puhuu ohjelmassa avoimesti myös elämästään ennen julkisuutta ja vuosistaan koko Suomen kansan tuntemana viihdeitaiteilijana. Seinäjoen Tangomarkkinoiden voiton myötä Koriseva on tehnyt näyttävän uran viihdetaiteilijana ja tv-juontajana sekä näyttelijänä niin kameran edessä kuin teatterin lavalla.

– Olen halunnut pitää ovet avoinna kaiken sen suhteen, mitä artistius voi tuoda tullessaan. Laulukilpailun voiton jälkeen minulla on ollut mahdollisuus tehdä monipuolisesti töitä esiintyjänä. Ensimmäiset vuodet elin silmät ja korvat auki uusille mahdollisuuksille ja itseni kehittämiselle, Arja kertoo.

Huippunaiset AlfaTV-kanavalla tiistaina 30. maaliskuuta kello 21.30.

Lue myös:

Vain elämää -tähti Arja Korisevan yllättävä aluevaltaus: ”Minusta tulee elokuvatähti!”

Arja Koriseva sai Reino Nordinin itkemään Vain elämää -sarjan kuvauksissa: ”Tunteenpurkauksille ei mahda mitään”