Televisiosta tuttu hääalan yrittäjä Niina Kuhta poseeraa ilman rihman kiertämää Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen Sielu ja Ruumis -palstalla. Kuvassa hän istuu tuolissa, joka peittää hänen keskivartalonsa.

– Ruumiini on muheva ja vahva, ja minulla on hyvä iho. Vaikka tykkään olla muodokas, liikakiloista haluaisin eroon. Olen jojolaihduttaja, kilot tulevat helposti takaisin, Niina Kuhta kertoo lehdelle.

Niina voitti Sunneva Sjögrenin järjestämän Miss Plus Size -kilpailun vuonna 2018. Hän sai kuulla voittonsa jälkeen kritiikkiä ulkonäöstään.

– Kilpailun jälkeen moitittiin, että olen liian laiha plusmalliksi, vaikka olin yli 90-kiloinen. Kommentit johtuivat kai siitä, että minulla on pienet kädet, jalat ja peppu. Pystyn pukeutumaan niin, että näytän kuvassa todellista hoikemmalta.

Hän kertoo lehdelle myös terveysongelmistaan. Hänellä on ollut kohdussa kasvaimia, jonka takia on joutunut käymään operaatioissa.

– Silvotun vatsan takia en halua olla kenenkään nähden alasti, en edes itseni. Olen alkanut harkita plastiikkakirurgiaa, jotta pääsisin arvista.”

Niina on julkaissut kuvan myös Instagramissa. Kuvan yhteyteen hän on kirjoittanut tekstin ulkonäköpaineisiin liittyen.

– Niin tai näin aina olet liian väärän kokoinen ja vääränlainen ja yksinkertaisesti sopimaton jollekin, et koskaan sopiva. Harvoin riittävän hyvä. Oletpa minkä näköinen tai kokoinen tahansa. Ei siis ihme että ihmisillä on jatkuva riittämättömyyden tunne. Olen pienestä pitäen kokenut olevani riittämätön ja ulkopuolinen, Niina kirjoitti kuvan yhteyteen.

Lue myös:

Niina Kuhta paljastaa mihin tv-ohjelmaan haluaisi mukaan: ”Se olisi unelmien täyttymys!”

Oho! Tv-kasvo Niina Kuhta perusti uuden yrityksen: ”Toivon työllistäväni pari innokasta työntekijää”