Olet mitä syöt -ohjelmassa Pippa Laukan käsittelyssä oli tällä viikolla radiojuontaja ja ohjelmapäällikkö Tuomas Rajala, joka on kärsinyt ylipainosta lapsesta asti. Hän muistaa hyvin jo kouluajoilta läskiksi haukkumisen ja on ehtinyt kokeilla kaikkia mahdollisia ihmedieettejä.

Ruuhkavuosia elävä neljän lapsen isä ei ehdi kiinnittämään huomiota ruokarytmiinsä, vaan ahmii iltaisin järkyttävän suuria annoksia päivän aikana kasvaneeseen nälkään. Pipan mukaan juuri kiire näyttääkin määrittävän Tuomaksen syömisiä.

Miehen jääkaapista paljastuu lihapiirakoita, pitsoja ja useita paketteja nakkeja. Pakasteesta Pippa löytää vielä Tuomakselle rakkaan herkun.

– Tää on mun heikko kohta, eli jäiset pullat. Ihan törkeen hyviä, siis jäisenä suoraan pakkasesta, Tuomas selittää ällistyneelle Pipalle.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kun Tuomaksen ruokapäiväkirjan mukaiset antimet on koottu pöydälle, paljastuu karmiva totuus. Pöydältä löytyy runsaasti hiilihydraatteja, rasvaa ja sokeria. Pippa kaivaa pöydän alta myös ämpärillisen taikinaa, joka kuvaa Tuomaksen syömää hurjaa hiilihydraattimäärää.

– Sä kaivat omaa hautaa haarukalla, Pippa toteaa.

Tuomakselle tehdyn terveystestin tulokset ovat karua kuultavaa. Pippa kertoo miehen kärsivän metabolisesta oireyhtymästä sekä kakkostyypin diabeteksestä. Lisäksi 40-vuotiaan Tuomaksen verenkiertoelimistön ikä vastaa 50-60 ikäisen miehen verenkiertoelimistöä.

– Jos auto käy bensalla, niin sun suonet käy rasvalla, Pippa toteaa vakavana.

Tuloksista järkyttynyt Tuomas ottaa elämänmuutoksen tosissaan ja jättää pullat ja leivät ostamatta. Mies innostuu treenaamisesta tosissaan ja jakson lopulla nähdäänkin täysin muuttunut mies, joka kertoo elämänsä muuttuneen.

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla kello 20:00 sekä C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

Claudia Eve kieroiltiin Suurin pudottaja -ohjelmasta ulos: ”Daniel on suurin vedättäjä”

Seiska: Mielenterveysongelmien kanssa kamppaileva Sanna Kiiski ollut jo kaksi vuotta sairauslomalla – ”Pohdin itsemurhaa”